• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
UK MotoGP: Μυθική μάχη Marquez-Lorenzo!
Οι καλύτερες φετινές κατατακτήριες, απίστευτοι χρόνοι!
Νέα 31/08/2013 - 18:01

Οι σημερινές κατατακτήριες δοκιμές στο Silverstone, είναι αναντίρρητα οι καλύτερες που έχουμε δει τη φετινή σεζόν! Επί 15 λεπτά, οι καλύτεροι αναβάτες του κόσμου πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και μεγάλες δόσεις αγωνίας, καθώς τα ρεκόρ διαλύονταν και η μάχη για την πρώτη θέση ήταν πραγματικά τιτάνια!

 

Δυο ήταν οι αναβάτες που ξεχώρισαν, ο καθένας πάνω στις δυο καλύτερες μοτοσυκλέτες του grid. Οι Marc Marquez και Jorge Lorenzo αναλώθηκαν σε μια μυθική μάχη, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τους υπόλοιπους απλά να παρακολουθούν τον τρομερό ρυθμό των δυο!

 

Οι δυο Ισπανοί διέλυσαν το απόλυτο ρεκόρ της πίστας και κονταροχτυπήθηκαν πολύ δυνατά, μέχρι που η pole κατέληξε στα χέρια αυτού του απίστευτου αναβάτη, που ακούει στο όνομα Marc Marquez. Με φοβερή αυτοπεποίθηση μπήκε στην 15λεπτη διαδικασία ο Lorenzo, ο οποίος έσπασε το απόλυτο ρεκόρ πίστας στον πρώτο κιόλας γύρο του! Ο 20χρονος Marquez - rookie στην κατηγορία - απάντησε αμέσως και κατέβασε αστραπιαία το χρόνο του συμπατριώτη του!

 

Η μάχη είχε μόλις αρχίσει και τα επόμενα λεπτά κράτησαν με το στόμα ανοιχτό τους θεατές των σημερινών κατατακτηρίων! Ο Lorenzo μπήκε στα pits, άλλαξε ελαστικά και βγαίνοντας έξω έκανε ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της pole: ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε έναν συγκλονιστικό γύρο κι έριξε το χρόνο του Marquez για 0.389δ!! "Πίστεψα ότι με αυτόν τον γύρο - έναν από τους καλύτερους στην καριέρα μου - είχα την pole...", θα δήλωνε αργότερα ο Ισπανός.

 

Υπό διαφορετικές συνθήκες, όλοι θα μίλαγαν για τον εκπληκτικό χρόνο του Lorenzo. Ωστόσο φέτος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP υπάρχει ένας αναβάτης ο οποίος είναι "καταδικασμένος" να αφήσει εποχή, να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Marc Marquez δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, μπήκε στην πίστα και με τη σειρά του οδήγησε εξωπραγματικά για να κατεβάσει κι άλλο το χρόνο του Lorenzo, κάνοντας κομμάτια το ρεκόρ του Stoner για 1.329δ!!

 

Χαμογελαστός στις δηλώσεις του μετά το τέλος των κατατακτηρίων, ο Marquez αρκέστηκε να πει ότι ο χρόνος αυτός ήταν κάτι που δεν το περίμενε. Οι δυο τους ήταν ένα τουλάχιστον επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους, κάτι που παραδέχτηκε και ο τρίτος της παρέας, Cal Crutchlow. Ο Βρετανός ήταν πολύ καλός, δεδομένων των δυο πτώσεων που είχε το πρωί - κι έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην πρώτη σειρά του grid: "΄Κάναμε καλή δουλειά, οι πτώσεις το πρωί ήταν καθαρά δικό μου λάθος και οι μηχανικοί μου έκαναν φανταστική δουλειά. Ήμασταν καλοί, αλλά όχι τόσο όσο οι δυο πρώτοι".

 

Η διαφορά του Cal από την κορυφή ήταν 0.734δ. Ο Stefan Bradl είναι αυτός που ανοίγει την δεύτερη σειρά, στη μέση της οποίας θα πάρει θέση ένας μάλλον απογοητευτικός Pedrosa, ο οποίος πάνω στην RC213V του έμεινε 0.933δ πίσω από την αντίστοιχη μοτοσυκλέτα του ομόσταυλού του. Τελευταίος της σειράς ο Valentino Rossi, με τον Ιταλό να καταφέρνει να αρπάζει την έκτη θέση στο τέλος, αλλά σίγουρα είναι απογοητευμένος βλέποντας τη διαφορά του από τους δυο πρώτους. Στην τρίτη σειρά, το δίδυμο της Ducati, Andrea Dovizioso και Nicky Hayden είχαν ανάμεσά τους τον Alvaro Bautista, με τους Bradley Smith και Colin Edwards να είναι οι δυο τελευταίοι (είχαν προκριθεί νωρίτερα από τις ΚΑΤ1). Η καλύτερη CRT ήταν του Αμερικανού γερόλυκου, μιας και ο Aleix Espargaro αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις κατατακτήριες μετά τον τραυματισμό του στο χέρι, από ένα σφοδρό highside στα τέταρτα ελεύθερα.

 

Δείτε στο πρώτο αρχείο μας τα αποτελέσματα των ΚΑΤ1 και στο δεύτερο τα αντίστοιχα των ΚΑΤ2!

 

Επόμενο άρθρο »

UK Moto2: 2η σερί pole για Nakagami!

« Προηγούμενο άρθρο

UK Moto3 KAT: Σάρωσε ο Vinales

Χορηγοί