• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2014: Μια "σχεδόν" Yamaha για την NGM!
Οριστική συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών
Νέα 20/08/2013 - 10:08

Η NGM Mobile Forward Racing, έγινε και επίσημα ο πρώτος ιδιώτης που θα νοικιάσει το μοτέρ της Yamaha από τη νέα σεζόν. Η ομάδα της γειτονικής μας χώρας, με αφεντικό τον Giovanni Cuzari, είχε ήδη διαρρεύσει ότι υπήρχε προφορική συμφωνία με την Yamaha από τον περασμένο Ιούλιο (βλ. εδώ).

 

Πλέον και κατά τη διάρκεια του GP της Ινδιανάπολης, ο ίδιος ο Cuzari επιβεβαίωσε την οριστική συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών. Η ομάδα δεν θα νοικιάσει μόνο το μοτέρ, αλλά και το πλαίσιο - πλην των fairings - και θα υπόκειται στους  ευνοϊκούς κανονισμούς για τις μη εργοστασιακές ομάδες, που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί την ECU με το software της Dorna και θα έχει 24 λίτρα καύσιμο.

 

"Συμφωνήσαμε με την Yamaha να νοικιάσουμε το μοτέρ και το πλαίσιο, μια δηλαδή σχεδόν καθ' ολοκλήρου μοτοσυκλέτα Yamaha", τόνισε ο Cuzari. "Εμείς πρέπει να φροντίσουμε για τα fairing. Θα χρησιμοποιούμε την ECU της Dorna, με 24 λίτρα καυσίμου και ένα επιπλέον μαλακό ελαστικό. Αυτοί είναι οι κανόνες. Η Yamaha ήδη δοκιμάζει τον κινητήρα με την ECU της Dorna και οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές".

 

Ο Ιταλός μάνατζερ - που όπως όλα δείχνουν μάλλον θα είναι με έναν αναβάτη την επόμενη σεζόν - ανέφερε παράλληλα ότι μιλάει με αρκετούς αναβάτες για τη θέση πάνω στη σέλα της μη εργοστασιακής Μ1.

 

"Σέβομαι τους δυο αναβάτες που έχω τώρα - τον Colin και τον Claudio - αλλά πρέπει και να ακολουθήσω κάποια αιτήματα της Yamaha", πρόσθεσε ο Ιταλός. "Μιλάω με τους Nicky Hayden, Aleix Espargaro και Jonathan Rea, δηλαδή με μερικούς πολύ καλούς αναβάτες χωρίς να εννοώ ότι οι δικοί μου δεν είναι καλοί. Έχω πολύ καλούς αναβάτες, αλλά φυσικά πρέπει να διαλέξω την καλύτερη δυνατή λύση για εμένα και τους υποστηρικτές μου, τους χορηγούς που με στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια!"

 

Επόμενο άρθρο »

Spies: Nα επιστρέψω 100% έτοιμος

« Προηγούμενο άρθρο

Indy: Φωτογραφικό 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα