• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2014: H Indy παραμένει
Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου
Νέα 19/08/2013 - 15:31

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο, όλα έδειχναν ότι η Indianapolis θα αποσύρονταν από το ημερολόγιο αγώνων μετά το φετινό GP, αν και είχε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Ο Mark Miles - CEO των μετόχων της πίστας - δήλωνε εκείνο το διάστημα στα μέσα ενημέρωσης ότι σκεφτόντουσαν σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι το φετινό GP το τελευταίο για την αμερικάνικη πίστα, κυρίως λόγω της αδυναμίας να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό θεατών. Να σημειώσουμε ότι το χτεσινό αγώνα είδαν από κοντά 60.000 θεατές, ενώ μια "γεύση" από τις κερκίδες μπορείτε να πάρετε από την παραπάνω εικόνα.

 

Παρά ταύτα, όπως έγινε γνωστό, η Indianapolis θα βρίσκεται κανονικά στο ημερολόγιο αγώνων και την επόμενη χρονιά, με το GP να διεξάγεται περίπου στα μέσα Αυγούστου - όπως φέτος δηλαδή - ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου της!

 

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε τις ενστάσεις ορισμένων αναβατών, οι οποίοι ζητούν κάποιες αλλαγές στην πίστα. Είναι δυσαρεστημένοι με τα διαφορετικά είδη ασφάλτου στην πίστα, παρά το ότι το 2011 οι υπεύθυνοι της πίστας ασφαλτόστρωσαν από την αρχή το εσωτερικό τμήμα από την στροφή 5 ως την 16.

 

Οι οδηγοί θέλουν επίσης να αλλάξουν και ορισμένες στροφές, αλλά όλα αυτά είναι δύσκολο να γίνουν, όχι μόνο αν δεν υπογραφεί η ανανέωση, αλλά και αν δεν γίνει έκπτωση από την Dorna στο χρηματικό ποσό που είναι να λαμβάνει.

 

Τον Μάιο ο Ezpeleta δήλωνε ότι "...δεν νομίζω να συνεχίσουμε με τρεις αγώνες στην Αμερική του χρόνου", κάτι που όλα δείχνουν ότι δεν θα επαληθευθεί, εκτός κι αν έχουμε εξελίξεις της τελευταίας στιγμής με τη Laguna Seca.

 

Επόμενο άρθρο »

Indy: Φωτογραφικό 2

« Προηγούμενο άρθρο

Θέση στην LCR για τον Nicky;

Χορηγοί