• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Laguna: Η συνέντευξη τύπου
Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα σε ευχάριστο κλίμα
Νέα 19/07/2013 - 07:22

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη κάθε γύρου, πρώτος το λόγο πήρε ο Marc Marquez, ο οποίος στο Sachsenring κατάφερε και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. "Περίμενα λιγότερα "τυφλά" σημεία. Από κοντά φαίνεται πολύ διαφορετική πίστα, αλλά θα δούμε πως είναι και πάνω στη μοτοσυκλέτα!" Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πως νιώθει που είναι μπροστά στη βαθμολογία, τόνισε: "Σίγουρα είναι καλό για το Πρωτάθλημα, αλλά οι διαφορές είναι μικρές. Μόλις 37 βαθμοί με τον Valentino που είναι πέμπτος".

 

Ο Cal Crutchlow θέλει να ολοκληρώσει το πρώτο μισό της σεζόν με ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα. "Κάναμε ένα καλό πρώτο μισό και χωρίς την πτώση μου στη Βαρκελώνη θα ήταν ακόμα καλύτερο. Την προηγούμενη φορά στο Sachsenring φέραμε ένα καλό αποτέλεσμα κι ελπίζω αυτό να επαναλάβουμε εδώ", σχολίασε ο Βρετανός, ο οποίος δήλωσε αναφορικά με τη φυσική του κατάσταση: "Δεν ένιωθα καλά μετά τις πτώσεις και κάθε φορά που έτρωγα μ' έπιανε αναγούλα! Έτσι έκανα κι άλλες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι αναρρώνω ομαλά".

 

Στη συνέχεια μίλησε ο Valentino Rossi, ο οποίος είχε μια εκπληκτική μάχη το 2008 με τον Casey Stoner στη Laguna Seca! "Μ' αρέσει πολύ η πίστα. Είναι πολύ ιδιαίτερη και διαφορετική. Στο παρελθόν δεν ήταν στις αγαπημένες μου, με εξαίρεση το 2008. Στο Sachsenring είχα ένα καλό Σ/Κ, αλλά την Κυριακή δεν ήμουν γρήγορος και πρέπει να κάνουμε ακόμα ένα βήμα. Πρέπει να κατανοήσουμε το επίπεδο των Dani και Jorge. Εγώ κι ο Cal δεν απέχουμε πολύ, αλλά είμαστε ένα κλικ πίσω"

 

Ο Nicky Hayden, ο οποίος έχει κερδίσει στη Laguna το 2005 και το 2006, δήλωσε κι επίσημα ότι δεν θα είναι με την Ducati του χρόνου. "Τα πρώτα χρόνια ήταν καλά και ειδικά ο πρώτος χρόνος ήταν ένα όνειρο! Φτάνουμε εδώ χωρίς να είμαστε στα καλύτερά μας, αλλά ελπίζουμε για ένα καλό αποτέλεσμα πριν το διάλειμμα. Δεν θα είμαι με την Ducati του χρόνου και δεν ξέρω τι θα κάνω. Έχω κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές. Φυσικά το MotoGP θα είναι πάντα στην καρδιά μου, αλλά πρέπει να ζυγίσω τις επιλογές μου. Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα και δεν μπορούμε να τ' αλλάξουμε".

 

Αβέβαιο το μέλλον και για τον Colin Edwards, ο οποίος συμβούλευσε μεταξύ σοβαρού και αστείου, την ομάδα του να υπογράψει τον Hayden! Όσο για τη μέχρι τώρα πρόοδο: "Ερχόμαστε εδώ βήμα-βήμα. Στη Βαρκελώνη η Bridgestone έφερε ένα πίσω ελαστικό που μου άρεσε και θα έχουμε το ίδιο κι εδώ. Για του χρόνου η ομάδα δουλεύει στο να βελτιωθεί η απόδοση (σ.σ. προφορική συμφωνία με Yamaha για εκμίσθωση κινητήρων Μ1)". Ερωτηθείς για το τι του δίνει κίνητρο και συνεχίζει στους αγώνες, δήλωσε με το χαρακτηριστικό του ύφος: "Μ' αρέσουν πολύ οι σούζες!"

 

Τελευταίος ο Alex de Angelis, ο οποίος δήλωσε ότι αυτή η ευκαιρία - αντικαθιστά τον Spies - είναι πολύ μεγάλη γι' αυτόν. "Θα είναι δύσκολο Σ/Κ. Είναι πολύ ιδιαίτερο το συναίσθημα να δουλεύω με την Ducati και στόχος μου είναι να βελτιώνω το χρόνο μου κάθε φορά που θα βγαίνω στην πίστα". Αναφερθείς στην προηγούμενη εμπειρία του με τη μοτοσυκλέτα, όταν την είχε οδηγήσει στο Misano, τόνισε: "Είναι το πιο γρήγορο πράγμα που έχω οδηγήσει στη ζωή μου!".

 

Τα αστεία και τα πειράγματα δεν έλειπαν από τη συνέντευξη τύπου, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι ο Marquez έχει κάνει μυστικές δοκιμές στην πίστα, με ιδιωτική μοτοσυκλέτα. Ο 20χρονος απάντησε αρνητικά, με τον Crutchlow να επεμβαίνει και να τονίζει ότι αν είναι γρήγορος από την αρχή, τότε όλοι θα ξέρουμε ότι ήταν εδώ πριν δυο εβδομάδες! Από την άλλη, ο Rossi συμβούλευε τον νεαρό άσο της Repsol: "Να πας πολύ αργά φέτος, να μάθεις την πίστα και να είσαι γρήγορος από του χρόνου!" Άλλη μια διασκεδαστική σύμπτωση, είναι το γεγονός ότι ο γιατρός της πίστας - που θα δώσει το πράσινο φως, ή όχι, για να αγωνιστούν οι Lorenzo και Pedrosa - ονομάζεται Dr. Rossi! Ερωτηθείς σχετικά, ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αστειεύτηκε: "Για μένα σίγουρα δεν είναι έτοιμοι να αγωνιστούν!" ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια ότι δεν υπάρχει καμμία συγγένεια μεταξύ τους.

 

Επόμενο άρθρο »

Επίσημο: Διαζύγιο Hayden-Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Τρία χρόνια χωρίς τον Άλκη Συνιώρη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα