• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Laguna Seca: Οι αριθμοί!
Τα στατιστικά στοιχεία που πρέπει να ξέρετε!
Νέα 18/07/2013 - 14:44

Γνωρίζατε ότι κανείς νεοφερμένος στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, δεν έχει καταφέρει ποτέ να επικρατήσει στον αγώνα της Laguna Seca; Αυτό και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω!

 

40 - Την Κυριακή, θα έχουν περάσει ακριβώς 40 χρόνια από τη νίκη του Phil Read το 1973 στο Σουηδικό GP και κατέκτησε τον Τίτλο στα 500cc για πρώτη φορά, σε ηλικία 34 χρονών!

 

36 - Έχουν περάσει 36 αγώνες από την τελευταία φορά που Αμερικανός αναβάτης κατάφερε να επικρατήσει σε GP. Ο τελευταίος νικητής ήταν ο Ben Spies στο Assen της Ολλανδίας, το 2011.

 

28 - Ο Marc Marquez πέτυχε στον αγώνα της Γερμανίας την 28η νίκη της καριέρας του. Πλέον, ο 20χρονος οδηγός έχει μια λιγότερη από τον Loris Capirossi.

 

28 - Την Κυριακή θα έχουν περάσει 28 χρόνια από τη διπλή νίκη - στα 500cc και 250cc - του Freddie Spencer στο Le Mans της Γαλλίας. Αυτή είναι και η τελευταία φορά που οδηγός επικράτησε στη μεγάλη και μεσαία κατηγορία Πρωταθλήματος, την ίδια ημέρα.

 

26 - Έχουν περάσει 26 αγώνες χωρίς παρουσία Αμερικανού αναβάτη στο βάθρο του MotoGP, από τον τελευταίο αγώνα του 2011 (Βαλένθια) όπου ο Ben Spies είχε τερματίσει δεύτερος. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο σερί, από το 1999 (Μαλαισία) όταν ο Kenny Roberts Jr κέρδιζε και τερμάτιζε ένα σερί χωρίς Αμερικανό σε βάθρο για 33 αγώνες!

 

6 - Στους τελευταίους έξι αγώνες στην Αμερική, έχουν κερδίσει αναβάτες της Honda μόνο. Ο Jorge Lorenzo είναι ο τελευταίος αναβάτης που κέρδισε στην Αμερική (Laguna Seca) το 2010 και δεν ανήκε στις τάξεις της Honda.

 

4 - Ο Marc Marquez κέρδισε στη Γερμανία για 4η συνεχόμενη χρονιά σε όλες τις κατηγορίες Πρωταθλήματος. Το 2010 ήταν στα 125cc, το 2011 και 2012 στη Moto2 και φέτος στο MotoGP. Είναι ο πρώτος αναβάτης της νέας εποχής MotoGP, που έχει καταφέρει να κερδίσει τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στην ίδια πίστα, σε όλες τις κατηγορίες.

 

2 - Μόλις δυο είναι οι αναβάτες που έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς σε όλους τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στο φετινό Πρωτάθλημα: οι Andrea Dovizioso και Aleix Espargaro.

 

1 - Ο μοναδικός αναβάτης της Honda που έχει ξεκινήσει από την pole position στη Laguna Seca, είναι ο Nicky Hayden το 2005.

 

0 - Κανείς νεοφερμένος στη μεγάλη κατηγορία, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στη Laguna Seca στην παρθενική του χρονιά.

 

Επόμενο άρθρο »

Laguna: Ντεμπούτο για Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Χορηγοί