• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Laguna: Ντεμπούτο για Marquez
Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση για τον νεαρό!
Νέα 18/07/2013 - 16:07

O πρωτοπόρος - μετά τη νίκη του στη Γερμανία - Marc Marquez, έχει να αντιμετωπίσει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις φέτος, στην πίστα της Laguna Seca. Στην αμερικάνικη πίστα, ο 20χρονος αναβάτης του HRC δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν και - σε αντίθεση με την καινούργια πίστα στο Τέξας - δεν έχει ούτε προηγούμενη εμπειρία από κάποιο τεστ.

 

Όπως και να 'χει όμως, με τους Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo να μην είναι στο 100%, ο μικρός έχει την τεράστια ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά του, στον τελευταίο αγώνα πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα. "Αυτή την περίοδο νιώθω πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα στο Sachsenring, αν και δεν το χάρηκα τόσο όσο στο Austin, διότι έλειπαν οι Dani και Jorge", τόνισε ο άσος της Repsol Honda.

 

"Για τη Laguna, όλοι λένε ότι είναι μια πολύ τεχνική πίστα. Δεν έχω βρεθεί ποτέ εκεί στο παρελθόν κι έτσι θα δουλέψω σκληρά από την πρώτη ημέρα για να μάθω τις γραμμές. Αν έχω καταλάβει σωστά, υπάρχουν αρκετά τυφλά σημεία, όπου δεν μπορείς να διακρίνεις την αγωνιστική γραμμή. Πάντως, όπως πάντα, θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα δούμε τι θα γίνει".

 

Με δέκα αγώνες να απομένουν, ο Marquez έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ των δυο νικών στην παρθενική τους χρονιά, που κατέχουν οι Max Biaggi, Valentino Rossi, Freddie Spencer, Luca Cadalora και Dani Pedrosa. Αυτός που έχει περισσότερες από δυο νίκες στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, είναι ο Kenny Roberts, ο οποίος πήρε τέσσερεις το 1978, χρονιά που κατέκτησε και τον Τίτλο στα 500cc!

 

Να σημειώσουμε ότι ο Marc Marquez έχει τα περισσότερα βάθρα από κάθε άλλον τη φετινή σεζόν - εφτά στο σύνολο - έχοντας χάσει μόνο ένα στον αγώνα του Mugello, όταν έπεσε ενώ ήταν στη δεύτερη θέση.

 

Επόμενο άρθρο »

Τρία χρόνια χωρίς τον Άλκη Συνιώρη

« Προηγούμενο άρθρο

Laguna Seca: Οι αριθμοί!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα