• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
61 πτώσεις στο Sachsenring!
Σε όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
Νέα 17/07/2013 - 13:15

Το Σ/Κ στο Sachsenring θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες πολλών οπαδών των αγώνων μοτοσυκλέτας, μιας και στη Γερμανία μετρήσαμε 61 (!) συνολικά πτώσεις σε όλες τις κατηγορίες Πρωταθλήματος, με κάποιους μάλιστα αναβάτες - όπως οι Crutchlow και Hayden - να πέφτουν πάνω από μια φορά!

 

Στη μεγάλη κατηγορία είχαμε 20 πτώσεις, με τους Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa και Andrea Iannone να μένουν εκτός δράσης. Πέρυσι είχαμε 42 πτώσεις στη Γερμανία, ενώ το 2011 έφτασαν τις 51. Το περίεργο είναι ότι αν και είχαμε κάποιες διαδικασίες στο βρεγμένο πέρυσι, οι περισσότερες πτώσεις έγιναν στο στεγνό, εξαιτίας της δομής της πίστας.

 

Πολλοί είναι οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας που εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα ελαστικά της Bridgestone, ζητώντας από τον γιαπωνέζο κατασκευαστή ένα ασσύμετρο μπροστινό σε πίστες που υπάρχουν συνεχόμενες στροφές μιας πλευράς (όπως στο Sachsenring), με αποτέλεσμα η λιγότερη χρησιμοποιούμενη μεριά να μην ζεσταίνεται αποτελεσματικά.

 

Στην Moto2 και Moto3 τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, με τους αναβάτες να μην φωνάζουν ή να εναντιώνονται στα ελαστικά της Dunlop, με τις περισσότερες πτώσεις να αποδίδονται στον υπερβάλλοντα ζήλο ή στον ενθουσιασμό των νεαρών αναβατών. Ωστόσο μια φωτογραφία που ανέβασε ένας ξένος δημοσιογράφος (Tammy Gorali) στο twitter, είναι κάτι παραπάνω από διαφωτιστική. Δείτε σ' αυτή (τελευταία) τα ελαστικά των Espargaro και Redding μετά τον αγώνα στο Sachsenring.

 

Επόμενο άρθρο »

Χωρίζουν οι δρόμοι Hayden-Ducati!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Θα είμαι στην Laguna!

Χορηγοί