• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Κερδισμένοι και χαμένοι
Μια συνοπτική ματιά στον περασμένο γύρο
Νέα 16/07/2013 - 15:49

Ο αγώνας MotoGP μπορεί να μην είχε τις συγκινήσεις των προηγούμενων γύρων και σίγουρα δεν ήταν το ίδιο διασκεδαστικός όπως ο αντίστοιχος της Moto3 ή - αν και σε μικρότερο βαθμό - αυτός της Moto2, ωστόσο είχε το δικό του ενδιαφέρον. Σε αυτό συνέβαλε η απουσία τόσο του Dani Pedrosa, όσο και του Jorge Lorenzo.

 

Ο αγώνας δεν ήταν ο ίδιος χωρίς τους δυο μεγάλους πρωταγωνιστές, κάτι που υπογράμμισε στις δηλώσεις του και ο Marc Marquez, ο μεγάλος νικητής ο οποίος πλέον μετρά τέσσερεις συνεχόμενες νίκες στη Γερμανία, στις τρεις διαφορετικές κατηγορίες του Πρωταθλήματος! Ο Ισπανός δεν απογοητεύτηκε από το άσχημο ξεκίνημά του και γρήγορα κέρδιζε έδαφος, προσπερνώντας πρώτα έναν καταπληκτικό Aleix Espargaro. Όντας στην τρίτη θέση, ο 20χρονος έβαλε στο στόχαστρό του τους Valentino Rossi και Stefan Bradl, τους οποίους πέρασε με παρόμοιο τρόπο στην τελευταία στροφή και πλέον κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του.

 

Το τελευταίο εμπόδιο για τη δεύτερη νίκη του στη μεγάλη κατηγορία, άκουγε στο όνομα Cal Crutchlow, ο οποίος ανέβαζε στροφές και σταδιακά προσπέρναγε τους αντιπάλους του για να βρεθεί πίσω από τον Ισπανό της Repsol Honda, στον 16ο γύρο. Ο Βρετανός πίεσε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, μιας και ο Marquez διαχειρίστηκε έξυπνα το προβάδισμά του και πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού. Cal είναι πολύ δυνατός στο τέλος του αγώνα", παραδέχτηκε ο Ισπανός rookie.

 

Δυο νίκες, εφτά βάθρα στο σύνολο, τρεις pole positions, πέντε ταχύτερους γύρους σε αγώνες και - πλέον - πρωτοπόρος της βαθμολογίας! Αυτός ο απολογισμός - σε οκτώ μόλις αγώνες της μεγάλης κατηγορίας - φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο αυτού του ξεχωριστού αναβάτη, του 20χρονου οδηγού που ανέβηκε ως rookie στο MotoGP κι έχει καταφέρει να ταράξει τα νερά τόσο με τις εμφανίσεις του, όσο και με το εντυπωσιακό του στυλ, αλλά και το αφοπλιστικό του χαμόγελο.

 

Ακόμα ένας κερδισμένος από τον πρόσφατο γύρο, είναι ο Cal Crutchlow. Ο Βρετανός της Tech 3 - όπως ο ίδιος δήλωνε στο περιθώριο του Κυριακάτικου αγώνα - έχει βρει (μαζί με τους μηχανικούς του) τη λύση στο πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε σε όλο το Πρωτάθλημα μέχρι στιγμής: Δεν μπορούσε να φρενάρει με γεμάτο ντεπόζιτο. Αν πράγματι κάτι τέτοιο ισχύει, τότε ο Βρετανός οδηγός θα αποτελέσει δύσκολη λεία για τους fantastic 4, πάνω στη δορυφορική του Yamaha και είναι βέβαιο ότι θα τον βλέπουμε αρκετά συχνά πάνω στο βάθρο. Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο ωστόσο, είναι να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου...

 

Αυτός που δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος, αν και πήρε την τρίτη θέση, δεν είναι άλλος από τον Valentino Rossi. Ο ίδιος - όπως αποκάλυψε στο τέλος του αγώνα - αποφάσισε σε συνεννόηση με τους μηχανικούς του, να αλλάξουν κάποιες από τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας την Κυριακή το πρωί, μια αλλαγή που αποδείχθηκε επιζήμια την ώρα του αγώνα. Ο στόχος ήταν να του δώσει παραπάνω ταχύτητα, αλλά το αποτέλεσμα έδειξε ότι ο Vale δυσκολευόταν στο φρενάρισμα περισσότερο από άλλες φορές, έχοντας χάσει τη σημαντική πρόοδο σ' αυτόν τον τομέα, που είχε σημειώσει μετά το τεστ της Aragon. Παρά τα χαμόγελα και τις δηλώσεις του, ο Ιταλός πρέπει να ήταν δυσαρεστημένος είτε με τον εαυτό του, είτε με τους μηχανικούς του που του έδωσαν ένα set-up που δεν δούλεψε.

 

Ο μεγαλύτερος όμως χαμένος, ήταν αναμφίβολα ο Stefan Bradl. Μετά από μια απίθανη εκκίνηση, που τον έφερε στην πρώτη θέση να οδηγά την κούρσα, ο Bradl έχασε γρήγορα το προβάδισμα από τον Rossi, του οποίου τα προβλήματα άρχισαν μετά τους πρώτους γύρους. Αν τα πράγματα έμεναν εκεί τότε θα μιλούσαμε για μια μεγάλη επιτυχία, ωστόσο πίσω από τον Valentino ακολουθούσαν οι Marquez και Crutchlow, οι οποίοι πέρασαν και αυτοί με τη σειρά τους τον Γερμανό, αφήνοντάς του την τέταρτη θέση. Το αποτέλεσμα αυτό ισοφαρίζει το καλύτερό του μέχρι στιγμής στη μεγάλη κατηγορία, την τέταρτη θέση στο Mugello, ωστόσο για μια ακόμη φορά ο Γερμανός διαψεύδει τις ελπίδες του HRC για βάθρο, κάτι που αναμένεται να έχει αντίκτυπο και στο συμβόλαιό του με τον γιαπωνέζο κατασκευαστή. Η Honda έχει το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο με την ομάδα της LCR, ωστόσο αυτό το δικαίωμα δεν το έχει ασκήσει ακόμα.

 

Επόμενος γύρος - πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα - στη Laguna Seca αυτό το Σ/Κ! Μπορείτε πάντα να ελέγχετε την αντίστροφή μέτρηση για κάθε επόμενο γύρο, στο πάνω μέρος της σελίδας μας!

 

Επόμενο άρθρο »

2014: Η Forward Racing με μοτέρ της Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Νιώθει καλύτερα ο Pedrosa

Χορηγοί