• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Στο τέλος κρίθηκε ο νικητής!
Ο Rins πανηγύρισε, Salom-Vinales στο βάθρο, 10ος ο Σίσσης!
Νέα 14/07/2013 - 13:48

Μετά το "μηδέν" στη Jerez νωρίτερα στη σεζόν, ο Alex Rins δεν είχε πολλά περιθώρια, αν ήθελε να επιστρέψει στη μάχη για τον Τίτλο, με τον Ισπανό να παίρνει μια αποφασιστικής σημασίας pole το Σάββατο, την τρίτη του φέτος, και να θριαμβεύει στο σημερινό αγώνα με μια ωραία προσπέραση στο τέλος επί του Luis Salom!

 

Ο Rins ξεκίνησε όμορφα από την πρώτη θέση της σχάρας και οδήγησε τον αγώνα, αλλά στη συνέχεια - μετά από μια ωραία μάχη με τον Vinales - αποφάσισε να του παραχωρήσει την πρωτιά. Οι εναλλαγές ανάμεσα στους δυο θα συνεχίζονταν μέχρι τον 24ο γύρο, όταν ένα λάθος του Rins (ανοίχτηκε) έδωσε το δικαίωμα στον Vinales να ξεφύγει, αλλά όχι για πολύ καθώς ο Salom - ο οποίος υπομονετικά περίμενε την ευκαιρία του - έκανε μια τρομερή κίνηση και πέρασε και τους δυο τους στη Sachsen Kurve!

 

Αμέσως μετά - η μάχη των τριών πρώτων ήταν συναρπαστική - ο Rins έκανε μια σημαντική προσπέραση στον Vinales και επί τρεις γύρους άρχισε να ασκεί φοβερή πίεση στον καινούργιο πρωτοπόρο. Το προβάδισμα του Salom ήταν στα τρία δέκατα, καθώς μπαίναμε στον τελευταίο γύρο του αγώνα, με τον Rins να βουτάει γενναία στην προτελευταία στροφή, να αφήνει πίσω του τον συμπατριώτη του και να παίρνει τη δεύτερή του νίκη μετά το Τέξας! Οι τρεις Ισπανοί, που μονοπώλησαν πάλι το ενδιαφέρον της μικρής κατηγορίας, είχαν μεταξύ τους διαφορά στο 0.248δ (!) με τον αμέσως επόμενο αναβάτη, Miguel Oliveira, να μένει πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο.

 

Ο Πορτογάλος κατάφερε να αφήσει - στα τελευταία στάδια του αγώνα - πίσω του τον Alex Marquez, ο οποίος ήταν πολύ δυνατός από τα μισά του αγώνα κι εξής. Στην έκτη θέση ήταν ο Efren Vazquez, με τον Jonas Folger να απογοητεύει τους συμπατριώτες του, καθώς αν και ξεκίνησε τέταρτος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 8η θέση, πίσω από τον Αυστραλό Jack Miller. Ο Θανάσης έκανε έναν καλό αγώνα και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα αν δεν ξεκινούσε από την 15η θέση του grid, μετά από μια κάτω του μετρίου εμφάνιση στις χτεσινές κατατακτήριες. Η εκκίνηση του νεαρού - μέσα στο πλήθος των μοτοσυκλετών - δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά σταδιακά ο καλός του ρυθμός του έδωσε το δικαίωμα να ανέβει ως και την ένατη θέση, τρεις γύρους πριν το τέλος! Ο ίδιος έδωσε σκληρή μάχη με τους Kornfeil και Binder, χάνοντας από τον τελευταίο την ένατη θέση για μόλις 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

 

Ο Alexis Masbou δεν πήρε μέρος στον αγώνα, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του στο ζέσταμα, ενώ τέσσερεις ήταν οι αναβάτες που έπεσαν: Lorenzo Baldassarri, Luca Amato (έκτακτη συμμετοχή)Eric Granado και Kevin Hanus (έκτακτη συμμετοχή).

 

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα στο πρώτο συνοδευτικό μας αρχείο και τη βαθμολογία της κατηγορίας, μετά τον σημερινό αγώνα!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Παρθενική νίκη ο Torres!

« Προηγούμενο άρθρο

Έξω και ο Pedrosa!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα