• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring ΕΔ2: Σφοδρό highside ο Lorenzo!
Φόβοι ότι χάνει τον αγώνα, πρώτος το απόγευμα ο Bradl
Νέα 12/07/2013 - 17:38

Ο Stefan Bradl κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στα δεύτερα ελεύθερα - σήμερα το μεσημέρι - στην πίστα του Sachsenring, προς τέρψιν των συμπατριωτών του στις εξέδρες. Μπορεί βέβαια ο Γερμανός να πήρε τα χειροκροτήματα, ωστόσο οι περισσότεροι είχαν το νου τους στο ιατρικό κέντρο της πίστας, εκεί όπου οι Jorge Lorenzo και Cal Crutchlow εξετάζονταν από τους γιατρούς.

 

Ο πρώτος, σχεδόν δυο εβδομάδες από τότε που έσπασε την κλείδα του στο Assen, έχασε τον έλεγχο της Μ1 του και πετάχτηκε στον αέρα για να προσγειωθεί με δύναμη στον αριστερό του ώμο. Αμέσως σηκώθηκε η κόκκινη σημαία και ο Lorenzo οδηγήθηκε εσπευσμένα στο ιατρικό κέντρο για ακτινογραφίες. Η ομάδα επιβεβαίωσε ότι έχει ραγίσει η πλάκα που του τοποθετήθηκε στην κλείδα κι ενδεχομένως να χρειαστεί να ξαναμπεί στο χειρουργείο, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι ο Ισπανός όχι μόνο χάνει τον αγώνα της Γερμανίας, αλλά ενδεχομένως και τον επόμενο στην Laguna Seca, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο του να υπερασπιστεί τον Τίτλο του Πρωταθλητή. Πάντως, ο Dr. Caceres της Κινητής Μονάδας στην πίστα, δήλωσε ότι πρέπει να περιμένουν 24 ώρες ακόμα, προτού οποιαδήποτε απόφαση παρθεί.

 

Λίγο αργότερα, ο Cal Crutchlow έχασε τον έλεγχο του μπροστινού - η Bridgestone και τα ελαστικά θα είναι και πάλι στα χείλη των περισσοτέρων στα paddock - στην 11 στροφή και έπεσε με δύναμη στην άσφαλτο, τραυματίζοντας το αριστερό του χέρι. Ο Βρετανός της Tech 3 οδηγήθηκε και αυτός στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις, χωρίς ευτυχώς να διαγνωστεί κάποιο σπάσιμο.

 

Μέχρι την πτώση του, ο Lorenzo ήταν και πάλι ο ταχύτερος όλων και κατά τη διάρκεια της απουσίας του από την πίστα, μόλις τρεις ήταν οι οδηγοί που κατάφεραν να ξεπεράσουν το χρόνο του Ισπανού. Ο Stefan Bradl κατάφερε να κάνει ένα καλό 1:22.030δ και να γράψει τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, φιγουράροντας στην πρώτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων. Ο Γερμανός - ο οποίος αναζητά το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία - άφησε στη δεύτερη θέση τον Dani Pedroa για 0.209δ. Ο τελευταίος - ο οποίος θέλει να κερδίσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Γερμανία - είναι τρίτος στα συνδυασμένα αποτελέσματα, καθώς δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του από το πρωί.

 

Η τρίτη θέση σήμερα το απόγευμα, πήγε στον Marc Marquez ο οποίος κατέβασε το χρόνο του από τα πρώτα ελεύθερα μαθαίνοντας λεπτό με το λεπτό καλύτερα την πίστα πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα. Τέταρτος ο Lorenzo, ο οποίος πρόλαβε να κάνει μόλις τρεις γύρους το μεσημέρι, με τον Valentino Rossi να ανήκει στο γκρουπ των αναβατών που δεν κατάφεραν να βελτιωθούν σε σχέση με την πρωινή διαδικασία. Ο Ιταλός θριαμβευτής του Assen ήταν πέμπτος, ενώ στα συνδυασμένα φιγουράρει στην τέταρτη θέση. Χαρακτηριστικό του υψηλού επιπέδου, το γεγονός ότι οι πρώτοι πέντε είχαν μεταξύ τους διαφορά κάτω από τέσσερα δέκατα!

 

Ο Nicky Hayden κατάφερε να σώσει άλλη μια πτώση στις ΕΔ2, ωστόσο την τρίτη φορά δεν στάθηκε τυχερός κι έπεσε από την Desmosedici του, κατακτώντας την έκτη θέση στην κατάταξη, λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον πρωτοπόρο Γερμανό. Ο Αμερικανός, με τη στάνταρ GP13, έκανε καλύτερο χρόνο από πέρυσι κι έχει μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή. Ο ομόσταυλός του, Andrea Dovizioso, δεν θα συνεχίσει με την πειραματική GP13.1 - μετά τη σφοδρή του πτώση το πρωί - και το μόνο που κατάφερε το απόγευμα ήταν η όγδοη θέση, πίσω από την CRT του εξαιρετικού Espargaro.

 

Ο αναβάτης του Gresini, Alvaro Bautista, μαζί με τον Andrea Iannone, έκλεισαν την πρώτη δεκάδα. Ο Karel Abraham δεν πήρε μέρος στην απογευματινή διαδικασία, εξαιτίας κρυολογήματος. Δείτε τα αποτελέσματα των ΕΔ2 στο πρώτο αρχείο μας, ενώ στο δεύτερο μπορείτε να δείτε τα συνδυασμένα αποτελέσματα της ημέρας.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Sachsenring: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

O Lorenzo μάλλον εκτός Αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα