• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Πρώτος και χωρίς παυσίπονα!
Δυνατός ο Lorenzo, Pedrosa-Rossi ακολούθησαν, εφιάλτης για Ducati
Νέα 12/07/2013 - 12:51

Μόλις δυο εβδομάδες πριν, ο Jorge Lorenzo είχε σπάσει την κλείδα του στο Assen και παρ' όλα αυτά κατάφερε να πάρει μέρος στον αγώνα της Ολλανδίας και να κατακτήσει μια πολύ καλή πέμπτη θέση. Σήμερα, ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Yamaha επέστρεψε στην κορυφή μιας επίσημης διαδικασίας MotoGP, δείχνοντας σε όλους ότι παρά τον τραυματισμό του, παραμένει ένας υπολογίσιμος αντίπαλος μέσα στην πίστα.

 

Τα πρώτα ελεύθερα από την πίστα του Sachsenring της Γερμανίας έλαβαν τέλος, με τον Lorenzo - ο οποίος σημειωτέον αγωνίστηκε χωρίς παυσίπονα - να γράφει 1:22.047δ και να αφήνει πίσω του τον Ισπανό διεκδικητή της Honda, Dani Pedrosa. Πάντως, την προσοχή τράβηξαν οι πτώσεις των Ducati και η σφοδρή πτώση του Crutchlow.

 

Ο Andrea Dovizioso, ο οποίος για πρώτη φορά φέτος αγωνίζεται με την πειραματική Desmosedici, δεν κατάφερε να μείνει στην πίστα για πάνω από δέκα λεπτά, χάνοντας τον έλεγχο - από μπροστινό - στην 11η στροφή. Λίγα λεπτά αργότερα, ο ομόσταυλός του Nicky Hayden, με το τωρινό πλαίσιο, κατάφερε κι έσωσε μια πτώση στο ίδιο περίπου σημείο! Ο αναβάτης της Pramac Ducati, Andrea Iannone, ο οποίος τελικά αγωνίζεται με την πειραματική μοτοσυκλέτα (με παλιότερο πλαίσιο όμως από του Dovizioso), έχασε κι αυτός το μπροστινό κι έπεσε στα μισά της διαδικασίας, καταστρέφοντας τη μοτοσυκλέτα του η οποία κόπηκε στα δυο!! Να σημειώσουμε ότι πριν την 11η στροφή (δεξιά), κυριαρχούν εφτά αριστερές με αποτέλεσμα η δεξιά πλευρά του ελαστικού να είναι κρύα.

 

Εν τω μεταξύ, ήταν ο Lorenzo αυτός που προηγούνταν στην κατάταξη, με τον Valentino Rossi να περνά δεύτερος και να αφήνει πίσω του τον rookie του HRC, Marc Marquez, ο οποίος ήταν πρώτος για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, με τον 19ο γύρο του, ο Lorenzo εδραιώθηκε στην κορυφή, με τον Dani Pedrosa να πλασάρεται δεύτερος, 0.174δ πίσω από τον συμπατριώτη του. Ο Ισπανός της Honda άφησε πίσω του για λίγο τον Valentino Rossi, με τον Marc Marquez να ολοκληρώνει στην τέταρτη θέση.

 

Ο Stefan Bradl είχε καλή παρουσία μέσα στην πατρίδα του, φέρνοντας τη μοτοσυκλέτα του στην πέμπτη θέση, ενώ ο Crutchlow τέλειωσε τα πρώτα ελεύθερα στην έκτη, όντας ο τελευταίος που έμεινε σε απόσταση ενός δευτερολέπτου από την κορυφή. Στο τέλος της διαδικασίας, ο Βρετανός της Tech 3 είχε μια σφοδρή πτώση. Άργησε να σηκωθεί από την αμμοπαγίδα, ωστόσο δεν είχε κάτι το σοβαρό.

 

Απίστευτος για μια ακόμη φορά ο Aleix Espargaro, ο οποίος με την CRT μοτοσυκλέτα του έμεινε μόλις 0.594δ πίσω από τον πρωτοπόρο Lorenzo! Ο Ισπανός της Power Electronics άφησε πίσω του τις πρωτότυπες Ducati - Hayden και Dovizioso ολοκλήρωσαν στην 8η και 10η θέση αντίστοιχα - αλλά και τη δορυφορική Honda του Bautista (9ος).

 

Στο συνοδευτικό μας αρχείο μπορείτε να δείτε τους χρόνους και την κατάταξη.

 

Επόμενο άρθρο »

Video: Η πτώση του Dovizioso!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Sachsenring: Ξέφρενος ρυθμός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα