• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Οι αριθμοί!
Τα στατιστικά στοιχεία πριν τον 8ο γύρο
Νέα 11/07/2013 - 11:31

Σε προηγούμενο άρθρο μας, είχαμε σημειώσει ότι ο Valentino Rossi - με τη νίκη του στο Assen - έχει πλέον 4.646 βαθμούς στην καριέρα του! Ένα από τα αξιοπερίεργα των αριθμών, με περισσότερα στοιχεία να ακολουθούν παρακάτω, καθώς οδεύουμε στη Γερμανία με την ένταση και την αγωνία να κορυφώνονται, λίγο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα.

 

44 χρ. - Το Σάββατο στο Sachsenring, θα έχουν περάσει ακριβώς 44 χρόνια από τη νίκη του Dave Simmonds στα 125cc στην παλιά πίστα του Sachsenring, το 1969. Ο ίδιος, έγινε και ο πρώτος αναβάτης που κέρδισε Παγκόσμιο Τίτλο με μοτοσυκλέτα της Kawasaki!

 

24 - Στους προηγούμενους 24 συνεχόμενους αγώνες - πριν το GP του Assen - είχαμε στο βάθρο είτε τον Jorge Lorenzo, είτε τον Dani Pedrosa. Την τελευταία φορά που κανείς από τους δυο προαναφερθέντες δεν βρέθηκε στο βάθρο, ήταν ο τελευταίος αγώνας της σεζόν 2011 (Βαλένθια), με τον Casey Stoner να αφήνει για λίγο πίσω του τον Ben Spies και τον Andrea Dovizioso να ακολουθεί στην τρίτη θέση.

 

23 - Η ανταγωνιστικότητα του φετινού Πρωταθλήματος φαίνεται από το παρακάτω στατιστικό. Στον αγώνα της Ολλανδίας, κανείς από τους 23 αναβάτες του grid δεν "έφαγε" γύρο από τον Valentino Rossi, κάτι που έχει να συμβεί από το 1980 στο GP της Γερμανίας (Nurburgring).

 

21 χρ. - Αύριο Παρασκευή, θα έχουν περάσει ακριβώς 21 χρόνια από τη νίκη του Eddie Lawson στο GP της Ουγγαρίας (1992) που χάρισε στην Cagiva την πρώτη της νίκη σε αγώνα!

 

11 χρ. - Η pole position του Cal Crutchlow στο Assen, ήταν η πρώτη για Βρετανό αναβάτη στη μεγάλη κατηγορία, μετά την αντίστοιχη επιτυχία του Jeremy McWilliams στο Phillip Island το 2002, με τον Άγγλο να οδηγά τότε μια δίχρονη Proton KR.

 

7 - Η έβδομη θέση του Aleix Espargaro στη σχάρα εκκίνησης του αγώνα στο Assen, είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ αναβάτης των CRT στο MotoGP.

 

7 - Τόσο ο Luis Salom, όσο και ο Maverick Vinales έχουν ανέβει στο βάθρο εφτά φορές φέτος, σε ισάριθμους αγώνες της Moto3. Είναι η πρώτη φορά - από το 1993 - που ένας αναβάτης ξεκινά τη σεζόν με εφτά συνεχόμενα βάθρα στη μικρή κατηγορία. Τότε ήταν ο Ιάπωνας Kazuto Sakata.

 

5 - Η πέμπτη θέση του Jorge Lorenzo στην Ολλανδία, είναι μόλις η τρίτη φορά από το 2008 - όταν πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη κατηγορία - που έχει τερματίσει εκτός της πρώτης τετράδας. Οι άλλες δυο φορές που έχει συμβεί αυτό, είναι το 2011 πάλι στο Assen (6ος) και νωρίτερα τη φετινή σεζόν, όταν πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην έβδομη θέση στο Le Mans.

 

3 - Με την τρίτη θέση στο Assen, ο Cal Crutchlow είναι ο πρώτος Βρετανός που έχει τρία βάθρα σε μια σεζόν! Τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο, ήταν το 1985 με τον Ron Haslam.

 

0.416δ - Ο Alex Marquez - πέμπτος στον αγώνα του Assen της Moto3 - πέρασε τη γραμμή τερματισμού 0.416δ πίσω από τον Luis Salom! Ο αγώνας στην Ολλανδία ήταν ο πιο κλειστός αγώνας των τελευταίων χρόνων!

 

Επόμενο άρθρο »

Χωρίζουν οι δρόμοι Crutchlow-Yamaha;

« Προηγούμενο άρθρο

Ξεκινά η κατασκευή της πίστας στην Ουαλία

Χορηγοί