• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: 13 χρόνια νίκες!
Πρώτος στο σχετικό ρεκόρ της μεγάλης κατηγορίας
Νέα 10/07/2013 - 10:04

Η ιστορική νίκη του Rossi στο Assen, δεν καταγράφεται μόνο ως η 80η του επιτυχία στη μεγάλη κατηγορία, αλλά με την πρώτη θέση στην Ολλανδία ο Valentino έχει πετύχει ένα νέο ρεκόρ: είναι ο μακροβιότερος νικητής του Πρωταθλήματος!

 

Η πρώτη νίκη του Ιταλού εννέα φορές Πρωταθλητή, έλαβε χώρα το 2000 στο Donington Park της Βρετανίας (500cc). Η πρόσφατη πρώτη του θέση στο Assen, συνέβη ακριβώς 12 χρόνια και 355 ημέρες αργότερα. Ως εκ τούτου, ο Ιταλός θρύλος των GP ξεπέρασε το ρεκόρ του Alex Barros (11χρ. 204 ημέρες), με τον Phil Read να πέφτει στην τρίτη θέση (11χρ. 16 ημέρες).

 

Τέλος, ο Valentino Rossi είναι κοντά στο να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ, αυτή τη φορά λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κατηγορίες Πρωταθλήματος. Για την ώρα ο μακροβιότερος αναβάτης/νικητής - όλων των κατηγοριών - είναι ο Loris Capirossi. Ο Vale - αν κερδίσει στην Sepang φέτος - θα καταρρίψει το ρεκόρ του Capirossi, που αντιστοιχεί σε 17 χρόνια και 49 ημέρες. Ο Rossi κέρδισε για πρώτη φορά το 1996 στο Brno της Τσεχίας (125cc) και το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τότε μέχρι και την τελευταία του νίκη στην Ολλανδία, είναι 16 χρόνια και 345 ημέρες!  

 

Επόμενο άρθρο »

Πρόκληση η Γερμανία για Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Στη Γερμανία με την GP13.1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα