• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ QATAR: Μισό κάτω… ο Stoner!
Από την pole position θα ξεκινήσει ο Stoner τον 1ο αγώνα του 2009…
Νέα 12/04/2009 - 13:35
Τα πρώτα επίσημα χρονομετρημένα της χρονιάς ανέδειξαν τον Stoner ως τον “pole man” της νύχτας του Κατάρ. Σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του (μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πάνω από το περσινό, δικό του ρεκόρ πίστας), χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, ούτε να δοκιμάσει διαφορετικά settings στην μοτοσυκλέτα του.

Ο Stoner δήλωσε μετά την λήξη των δοκιμαστικών:

“Φτιάξαμε πολλά πράγματα από πέρυσι και μπορούμε πλέον να έχουμε δυνατή απόδοση από την αρχή της σεζόν, δηλαδή από αύριο. Αν ο καιρός αύριο είναι καλός, χωρίς αέρα και σκόνη, θα είναι όλα οκ. Αν όμως βρέξει θα είναι τόσο επικίνδυνα, που ίσως να χρειαστεί να διακοπεί ο αγώνας”.

“Ο καρπός μου εδώ στο Κατάρ δεν αποτελεί πρόβλημα, πιστεύω ότι θα αντέξω τηνΉρωας ο Dani… λίγο πριν καβαλήσει, προσπαθεί να ξεκλειδώσει όσο γίνεται το γόνατο!!!
Ήρωας ο Dani… λίγο πριν καβαλήσει, προσπαθεί να ξεκλειδώσει όσο γίνεται το γόνατο!!!
πίεση του αγώνα, αντίθετα ανησυχώ για τον αγώνα της Ιαπωνίας στο Motegi. Όσο για τον αυριανό αγώνα, ξέρω ότι ο Rossi μπορεί να είναι δυνατός. Μπορεί να ανατρέπει τα δεδομένα, να ξεκινάει από πίσω και να κερδίζει. Πόσο μάλλον τώρα που είμαστε δίπλα-δίπλα… Όμως το πρωτάθλημα δεν είναι του Rossi… Θα κάνω τα πάντα για την νίκη”.

Μπορεί η διαφορά του μισού δευτερόλεπτου να ακούγεται μεγάλη για το επίπεδο ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όμως όταν στην υπόθεση εμπλέκεται ο Rossi, τα πράγματα αλλάζουν εύκολα!

20 λεπτά πριν την πτώση της καρό σημαίας, ο “Γιατρός” άλλαξε πίσω αμορτισέρ και δοκίμασε ένα εντελώς διαφορετικό setup στην M1, το οποίο και απέδωσε, αφού η συγκεκριμένη διαφορά εδώ στο Κατάρ είναι μικρή καιαρκετά θετική σε σχέση με τα περσινά δεδομένα, όπως ο ίδιος ο Valentino δήλωσε και συνέχισε λέγοντας τα δικά του:

“Τα χρονομετρημένα είναι συνήθως αναμενόμενα, κυρίως σε αυτή την πίστα από τις χειμερινές δοκιμές, όχι όμως και ο αγώνας. Μένει να κάνουμε ένα μικρό βήμα για αύριο, ένα μικρό trick απόψε το βράδυ, για να λύσουμε δυο τρία προβλήματα για τον αγώνα. Το κράτημα ήταν καλύτερο σήμερα σε σχέση με χτες και σχεδόν στήσαμε την μοτοσυκλέτα για τον αγώνα”.

Ο Lorenzo από την 3η θέση, δείχνει δυνατός αλλά και διψασμένος για διάκριση – “εκδίκηση” για την περσινή χρονιά. Ωστόσο οι δηλώσεις του ήταν αρκετά προσγειωμένες, κάνοντας λόγο για την εξοικείωση που χρειάζεται με την σκληρή γόμα των ελαστικώνPark ferme με τυπικές χειραψίες και βλέμματα περίεργα…
Park ferme με τυπικές χειραψίες και βλέμματα περίεργα…
της Bridgestone.

“Μπορώ να πάω γρήγορα μόνο με τα soft, έτσι απόψε πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με τα hard. Θέλω στην αρχή της σεζόν να είμαι πιο κρατημένος από πέρσι και από την μέση της χρονιάς να επιτεθώ περισσότερο…”

Στα high lights των χρονομετρημένων καταγράφονται τόσο η άσχημη πτώση του Nicky Hayden προς το τέλος της διαδικασίας, όσο η 4η θέση του μεθοδικού Andrea Dovizioso, αλλά και η υψηλότερη τελική ταχύτητα της τάξεως των 338,6km/h, την οποία σημείωσε η εργοστασιακή Honda του τραυματία Pedrosa!

Η κρίσιμη στιγμή αλλαγής του πίσω αμορτισέρ του Rossi, 25λεπτά πριν λήξουν τα δοκιμαστικά
Η κρίσιμη στιγμή αλλαγής του πίσω αμορτισέρ του Rossi, 25λεπτά πριν λήξουν τα δοκιμαστικά
O Lorenzo έτοιμος να κάνει τον 3ο χρόνο… μήπως κάνει αύριο την έκπληξη;
O Lorenzo έτοιμος να κάνει τον 3ο χρόνο… μήπως κάνει αύριο την έκπληξη;

Επόμενο άρθρο »

GP Qatar: O Nieto συμβουλεύει τον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

GP Qatar: Χάνει τον αγώνα ο Simoncelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα