• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ QATAR: Tα συμπεράσματα της πρώτης ημέρας
H τακτική των ομάδων θα αποδειχθεί ότι θα έχει σοβαρό ρόλο στο φετινό Πρωτάθλημα...
Νέα 11/04/2009 - 17:45
Γράφουν οι:
Δημήτρης Διατσίδης
Άλκης Συνιώρης


Η πρώτη ημέρα του πρώτου Αγώνα της χρονιάς είναι σημαντική γιατί τώρα είδαμε που βρίσκεται η κάθε ομάδα και κάθε οδηγός, μετά από τις χειμερινές δοκιμές. Μάλιστα εδώ στο Κατάρ είναι η πρώτη φορά εφαρμογής του νέου κανονισμού με το μειωμένο χρόνο δοκιμών, γεγονός που δεν άρεσε σε κανένα οδηγό και καμία ομάδα. Όλοι παραπονέθηκαν ότι τα 45 λεπτά της μίας και μοναδικής Ελεύθερης Δοκιμής της Παρασκευής είναι λίγα για τη σωστή ρύθμιση της μοτοσυκλέτας τους.

Από κει και πέρα ο κανονισμός είναι ίδιος για όλους, τα λάστιχα λίγα και μόνο με δύο επιλογές και οι περισσότεροι προτίμησαν να κρατήσουν την πιο σκληρή γόμα για το Σάββατο και τον Αγώνα της Κυριακής και χρησιμοποίησαν την πιο μαλακή γόμα για την βρόμικη από τη σκόνη της ερήμου πίστα. Βέβαια αυτό που δεν υπολόγισαν είναι ότι όλο το βράδυ ο αέρας δυνάμωσε και έτσι σήμερα η πίστα δεν θα είναι πιο καθαρή όπως περίμεναν, αλλά ίσως πιο σκονισμένη!

H τακτική των ομάδων θα αποδειχθεί ότι θα έχει σοβαρό ρόλο στο φετινό Πρωτάθλημα. Αγωνιστικά ο Casey Stoner και η Ducati του έδειξαν πολύ δυνατοί, όπως αναμενόταν. Η ιταλική φίρμα είδε και τον Kallio να σταθεροποιείται και να ανεβαίνει στην 7η θέση, αλλά και τον Hayden να αντιμετωπίζει και πάλι προβλήματα.

Η Yamaha έδειξε ότι έκανε σε βάθος δουλειά το χειμώνα και οι επόμενες τρεις θέσεις πίσω από τον Αυστραλό είναι δικές της. Ο Valentino Rossi είναι απόλυτα ευχαριστημένος από το ξεκίνημα, ο Edwards πετάει και ο Lorenzo είναι συγκρατημένα αισιόδοξος. Ο πάντα επικοινωνιακός Rossi έχει πάνω στη μοτοσυκλέτα του ένα αυτοκόλλητο με το μήνυμα «Forza Abruzzo», δηλώνοντας ότι συμπαραστέκεται στους σεισμοπαθείς της πατρίδας του, «που μάλιστα είναι κοντά στο σπίτι μου», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Για τον Dani Pedrosa μάθαμε από πρώτο χέρι ότι το πόδι του δεν είναι καλά και ότι δεν μπορεί να «βγάλει» γόνατο όπως θα ήθελε για να οδηγήσει σωστά στις αριστερές στροφές. Δεν μπορεί να πατήσει καλά πάνω στο μαρσπιέ, αλλά ψυχολογικά είναι έτοιμος για την πρόκληση του αγώνα. Στο υπόλοιπο στρατόπεδο της Honda ο Dovizioso είναι ευχαριστημένος από το ξεκίνημα, παρά την 8η θέση και ο De Puniet χαρούμενος με την απόδοση της RCV212. Εκείνος που πετάει είναι ο De Angelis που στην 5η θέση είναι το πρώτο Honda. Πριν το ξεκίνημα των δοκιμών είπε στον ΔΔ ότι του αρέσει πολύ η οδήγηση τη νύκτα και η αίσθηση ότι θα οδηγήσει μέσα στη νύκτα, παρά το ότι ουσιαστικά βλέπουν την πίστα σχεδόν σαν να ήταν ημέρα.

Στη Suzuki δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένοι, αλλά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σήμερα για να βελτιωθούν.

Τέλος η Hayate – Kawasaki και ο Melandri έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι το ιαπωνικό εργοστάσιο έκανε λάθος να μην έχει εργοστασιακή συμμετοχή και με την 9η θέση επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Επόμενο άρθρο »

Η Moto2 έρχεται το 2010 με κοινό κινητήρα για όλους

« Προηγούμενο άρθρο

Η νέα καριέρα του Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα