• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το ...πορτοκαλί πρόβλημα της ΚΤΜ και τα μέτρα των Κινέζων
Στις 4 Μαϊου, τα MotoGP επισκέπτονται την Κίνα για τελευταία φορά, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από το 2009, ο αγώνας θα βγει από το πρόγραμμα.
Νέα 19/04/2008 - 00:00
Στις 4 Μαϊου, τα MotoGP επισκέπτονται την Κίνα για τελευταία φορά, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από το 2009, ο αγώνας θα βγει από το πρόγραμμα.

Το φετινό GP πάντως αναμένεται να έχει έντονο παρασκήνιο λόγω της συμπεριφοράς του κινεζικού καθεστώτος προς τους Θιβετιανούς μοναχούς.

Οι αναβάτες έχουν ταχθεί με το μέρος των μοναχών και σκέφτονται ακόμα και να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά των Κινέζων. Κάτι τέτοιο ωστόσo κρύβει πολλούς κινδύνους και μπορεί να τινάξει τον αγώνα στον αέρα.

Λίγες μέρες πριν τον αγώνα, η Κυβέρνηση της Κίνας λαμβάνει μέτρα για να μη βρεθεί προ εκπλήξεων. Με επίσημο έγγραφο που έστειλε στις ομάδες και των τριών κατηγοριών (MotoGP, 250cc & 125cc), ζήτησε λίστα με τους χορηγούς που θα εμφανίζονται πάνω σε κάθε μοτοσικλέτα, στις φόμρες και στα κράνη των αναβατών!

Θα γίνει δηλαδή λεπτομερής έλεγχος με στόχο να αποφευχθεί η προπαγάνδα υπέρ του Θιβέτ...

Προπαγάνδα που μπορεί να γίνει είτε μέσω μηνυμάτων που μπορεί να υπάρχουν πάνω στις μοτοσικλέτες είτε μέσω του χρώματος. Και συγκεκριμένα του πορτοκαλί χρώματος, το οποίο παραπέμπει στην ενδυμασία των Θιβετιανών μοναχών και του Δαλάι Λάμα.

Μόνο που στην περίπτωση του χρώματος έχουμε ένα τεράστιο θέμα.

Όπως γνωρίζετε το σήμα-κατατεθέν της KTM είναι το πορτοκαλί χρώμα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι αυτομάτως υπάρχει πρόβλημα με τις ομάδες της στα 125cc και τα 250cc αφού στις επιφάνειες των μοτοσυκλετών κυρίαρχο χρώμα είναι το πορτοκαλί...

Αν μπούμε στον τρόπο σκέψης των οργανωτών, η KTM μπορεί να αποτελέσει το «πάτημα» των υποστηρικτών του Θιβέτ που θα βρεθούν στις εξέδρες της πίστας για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Και αυτό γιατί προφασιζόμενοι ότι είναι φίλοι της Αυστριακής εταιρίας θα κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Θιβέτ ανεμίζοντας στον αέρα τις πορτοκαλί σημαίες...

Η στάση της KTM
Τι μπορεί να κάνει η KTM ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις με τους οργανωτές και τις τοπικές αρχές; Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Τίποτα δεν μπορεί να κάνει.

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο, Winfried Kerschhaggl μιλώντας σε γερμανικό περιοδικό είπε: «Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα, αλλά ακόμα και αν μας ζητηθεί τώρα να προχωρήσουμε σε αλλαγή του χρώματος των μοτοσικλετών, δεν πρόκειται να το κάνουμε. Είναι αδύνατος να γίνει αυτό τώρα, λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα. Αν μας το έλεγαν ένα χρόνο πριν, θα βλέπαμε τι θα κάναμε, αλλά τώρα είναι αδύνατον. Οι μοτοσυκλέτες έχουν ήδη αναχωρήσει για την Κίνα και επιπλέον θα πρέπει να αλλάξουμε τα ρούχα του προσωπικού, δηλαδή μιλάμε για 27 άτομα. Επιπλέον σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ταυτότητά μας: oι εργοστασιακές ομάδες της KTM όπου κι αν αγωνίζονται τρέχουν με το πορτοκαλί χρώμα και ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας να βάψουμε τις μοτοσυκλέτες μας μαύρες!».

Ακόμα πάντως δεν γνωρίζουν τι στάση θα κρατήσουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα με τις Αρχές. «Εμείς θα πάμε εκεί για να πάρουμε μέρος σε αγώνα και όχι να κάνουμε πολιτική. Με την ίδια λογική θα πρέπει και οι Κυβερνήσεις να μην χρησιμοποιούν τα σπορ για να κάνουν πολιτική!», τόνισε ο Kerschhaggl.

Επόμενο άρθρο »

Kαρέ καρέ το ...οικόπεδο του Schumi

« Προηγούμενο άρθρο

Toseland: «Δύσκολη η συνέχεια, αλλά θα παλέψουμε»

Χορηγοί