• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2, Austin: Νικητής ο Terol
Πτώση για Espargaro στο Austin!
Νέα 21/04/2013 - 22:44

Ο Nico Terol πήρε την παρθενική του νίκη στην Moto2, σήμερα το απόγευμα στην πίστα του Austin, με τον Esteve Rabat να κερδίζει για πολύ λίγο τον Mika Kallio και να παίρνει αυτός τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τον Φιλανδό στην τρίτη, την ώρα που το φαβορί της κατηγορίας, Pol Espargaro, είχε μια πτώση που του στοίχισε την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

 

Ο Redding ξεκίνησε καλά από την pole position, ωστόσο στον 5ο μόλις γύρο αναγκάστηκε να παραδώσει το προβάδισμά του αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τα ελαστικά του. Λίγο πριν, είχαμε το μεγάλο δράμα του αγώνα, με τον Pol Espargaro να χάνει τον έλεγχο και να αποσύρεται του αγώνα! Με την μπότα να έχει φύγει από το αριστερό του πόδι, ο Espargaro κούτσαινε καθώς επέστρεφε στο paddock.

 

Ξεκινώντας από την τρίτη θέση, ο Terol κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη, εκμεταλλευόμενος την πτώση του ρυθμού του Redding. Ο αναβάτης της Mapfre Aspar κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά του από τους πίσω του στα 3,5δ, κρατώντας δυνάμεις στο δεύτερο μισό του αγώνα, όταν πλέον ήταν φανερό ότι μόνο κάτι συνταρακτικό θα του στερούσε τη νίκη. Πίσω του είχαμε μια σπουδαία μάχη ανάμεσα σε Rabat και Mika Kallio - Dominique Aegerter. Εν τέλει, ο Ισπανός θα κυριαρχούσε του Φιλανδού συμπατριώτη του, ενώ ο Ελβετός θα γλύτωνε την τελευταία στιγμή από μια πτώση στον τελευταίο γύρο, για να περάσει τη γραμμή τερματισμού στην 4η θέση. Την πεντάδα έκλεισε ο Scott Redding.

 

Ο Johann Zarco κατάφερε να πάρει την 6η θέση, με τον Anthony West να κάνει έναν ωραίο αγώνα και να ολοκληρώνει στην έβδομη. Οι Mattia Pasini, Alex de Angelis και Toni Elias έκλεισαν την πρώτη δεκάδα των αναβατών της μεσαίας κατηγορίας, στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς στο Τέξας. Μετά την πτώση του Espargaro, είχαμε την αναγκαστική αποχώρηση και του Nakagami με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Έτσι, δυο από τους αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο στο Κατάρ, δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ένα βαθμό στην πίστα του Austin σήμερα.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα και η βαθμολογία της Moto2, στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

 

Επόμενο άρθρο »

Austin: Νίκη και ρεκόρ για τον Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3, Austin: Θρίαμβος του Rins!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα