• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ: Οι αριθμοί!
Ό, τι πρέπει να ξέρετε για τον 1ο αγώνα!
Νέα 04/04/2013 - 17:41

Η ώρα έφτασε επιτέλους, μετά τη μακρόχρονη αναμονή και ο πρώτος αγώνας του 2013 είναι προ των πυλών! Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία, ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι για τα τεκταινόμενα στο Κατάρ!


112 – Ο Dani Pedrosa έχει τερματίσει 112 φορές στο βάθρο, σε όλες τις κατηγορίες Πρωταθλήματος. Ο Ισπανός έχει τον ίδιο αριθμό βάθρων με τον Mike Hailwood ενώ μόλις 4 αναβάτες έχουν πάρει περισσότερα βάθρα: Valentino Rossi (177), Giacomo Agostini (159), Angel Nieto (139) και Phil Read (121).

 

98 – Σε συνέχεια με τους παραπάνω αριθμούς, να σημειώσουμε ότι ο Jorge Lorenzo έχει 98 βάθρα στο σύνολο, όσα και ο Jim Redman (6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής). Χρειάζεται ακόμα ένα για να ισοφαρίσει τον Capirossi στη σχετική λίστα!

 

45 – Με τη νίκη του στον περσινό τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο Dani Pedrosa έχει συνολικά 45 νίκες σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος, πάντα πάνω στη σέλα μιας Honda! Τον ίδιο αριθμό νικών, με Honda, έχει και ο Jim Redman, ενώ μόνο ο Mick Doohan έχει πανηγυρίσει περισσότερες με την Honda, 54 στο σύνολο!

 

28 – Τα τελευταία 28 GP τα έχουν πάρει τρεις διαφορετικοί αναβάτες: Casey Stoner, Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa. Η μόνη φορά που κάποιος, πλην των τριών αυτών, κέρδισε αγώνα, ήταν το 2011 στην Ολλανδία, όταν ο Ben Spies έκανε την παρθενική του νίκη στην κατηγορία.

 

10 – Οι αγώνες μοτοσυκλετών φιλοξενούνται στο Κατάρ για 10η χρονιά, από τις οποίες οι έξι γίνονται κάτω από το φως των προβολέων. Η Yamaha είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στο Κατάρ, έχοντας τέσσερεις νίκες! Ακολουθεί η Ducati με τρεις και η Honda με δυο.

 

5 – Μόλις πέντε διαφορετικοί αναβάτες έχουν ανέβει στο βάθρο του Κατάρ, στη μεγάλη κατηγορία, τα τελευταία έξι χρόνια. Οι Casey Stoner και Jorge Lorenzo από πέντε φορές ο καθένας, τέσσερεις φορές ο Dani Pedrosa, τρεις ο Valentino Rossi και ένα ο Andrea Dovizioso.

 

5 – Συνεχίζοντας, να σημειώσουμε ότι τα τελευταία πέντε GP του 2012 τα έχουν κερδίσει αναβάτες της Honda. Πρόκειται για το πιο επιτυχημένο σερί νικών στο MotoGP από το 2003, όταν και πάλι οι αναβάτες της Honda χάριζαν στον γιαπωνέζο κατασκευαστή δέκα συνεχόμενες νίκες!

 

2 – Φέτος θα έχουμε δυο Τσέχους αναβάτες στη γραμμή εκκίνησης του Πρωταθλήματος. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 1986, όταν στο Nurburgring πήραν θέση οι Paval Dekanek και Bohumil Stasa.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3 Κατάρ: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP σεζόν 2013

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα