• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χρόνια Πολλά Geoff Duke!
Σήμερα 29 Μαρτίου γίνεται 90 χρονών! (vid)
Νέα 29/03/2013 - 12:55

Τα 90α του γενέθλια γιορτάζει σήμερα ο Geoff Duke! Ο θρυλικός Βρετανός αναβάτης, ο οποίος είχε κυριαρχήσει τη δεκαετία του ’50 με 6 Παγκόσμιους Τίτλους στα 350 και 500cc, αποτελεί αναβάτη είδωλο για τους λάτρεις των αγώνων μοτοσυκλέτας, οι οποίοι και του χάρισαν το παρατσούκλι: “Ο Δούκας”! Ο Βρετανός θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με την οικογένειά του στο Isle of Man, εκεί όπου έκανε το ντεμπούτο του το 1948(!) στο Tourist Trophy.

 

Στο ΙΟΜ ο Duke θεωρείται ημίθεος, εκεί όπου στην τεράστια καριέρα του έχει πετύχει έξι νίκες και πολύ περισσότερες στο Mountain Course, μέρος του οποίου – τιμητικά – φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού οδηγού. Στο MotoGP ο Geoff Duke κέρδισε 33 από τους 89 αγώνες στους οποίους ξεκίνησε, ολοκληρώνοντας την πλούσια καριέρα του το 1959, μετά από ένα σύντομο πέρασμα στον κόσμο των αυτοκινήτων. Το 2002, η Παγκόσμια Ομοσπονδία επάξια τον κατέταξε ανάμεσα στους Θρύλους των GP!

 

Χωρίς ποτέ να ξεχνά τους αναρίθμητους φίλους του, ο Duke εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια:

«Εορτάζοντας τα 90α μου γενέθλια, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια, μηνύματα, κάρτες και δώρα. Είναι – κάθε φορά – ξεχωριστή η χαρά όταν λαμβάνω ένα γράμμα από οπαδό μου και υπέροχο το να ξέρω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί από εσάς, οι οποίοι αναπολείτε με χαρά τις ημέρες που αγωνιζόμουν!»

 

               

Επόμενο άρθρο »

Folger: Δεν σκέφτομαι τον Τίτλο!

« Προηγούμενο άρθρο

Χειρουργήθηκε ο Haslam!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA