• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez test 2: Δηλώσεις Rossi
“Πρέπει να αλλάξω το στυλ μου”
Νέα 24/03/2013 - 21:05

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Χαρούμενος όσο ποτέ τα δύο τελευταία χρόνια, σύγκρινε το σημερινό αποτέλεσμα με τη χαρά που είχε πέρυσι στο Misano με την 2η θέση με την Ducati!

“Το να είσαι πρώτος, είναι μια ευχαρίστηση, αλλά είμαι ευχαριστημένος περισσότερο από το γεγονός ότι “βρήκα” γρήγορα τη μοτοσυκλέτα”, είπε ο Valentino Rossi που και ο ίδιος και η ομάδα του και η Διεύθυνση της Yamaha, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι στο τέλος της 2ης ημέρας του τελευταίου τριήμερου επίσημου τεστ, μόλις 10 μέρες πριν το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος στο Κατάρ.

 

“Ήταν μια θετική μέρα, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις ώστε να ταιριάζουν στο στυλ μου σήμερα. Κάναμε μια μεγάλη αλλαγή και δοκίμασα και τις δύο μοτοσυκλέτες μου και το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να αλλάξω το στυλ μου για να πάρω το καλύτερο από την Μ1. Ακόμη φρενάρω πολύ με το πίσω στην είσοδο, αυτό κυρίως πρέπει να αλλάξω”, είπε ο Rossi, σε σχετική ερώτηση του απεσταλμένου μας.

“Αυτή η πίστα είναι καλή και για εμένα και για την Μ1. Η μοτοσυκλέτα μας είναι καλή στις ανοιχτές στροφές και πολύ σταθερή. Επίσης η αίσθησή μου στο φρενάρισμα και της είσοδο της στροφής βελτιώθηκε σε σχέση με την Μαλαισία. Ο ρυθμός μου ήταν καλός και με τα φθαρμένα ελαστικά. Έκανα όσους γύρους είναι ο αγώνας εδώ, με ένα σετ και τα πήγα καλά.

Ακόμη και στις ενδιάμεσες χρονομετρήσεις είδαμε στην τηλεμετρία ότι είμαι σε ίδιους χρόνους με τον Jorge και αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα για μας!” δήλωσε ο “γιατρός”.

 

“Αύριο εκτός από το νέο πλαίσιο που θα δοκιμάσω, μπορεί να κάνω και προσομοίωση αγώνα, κάτι που το θέλω. Σήμερα δοκιμάσαμε και ένα εντελώς νέο πακέτο αναρτήσεων και για το μπροστινό και για πίσω. Η Yamaha τα δύο χρόνια που λείπω έκανε καλή δουλειά στα ηλεκτρονικά και είναι βελτιωμένη και στην επιτάχυνση και στη σταθερότητα. Εγώ από τη μεριά μου πρέπει να χρησιμοποιήσω περισσότερο το μπροστινό της που είναι το δυνατό της σημείο. Η Μ1 πάει καλύτερα σε πίστες που έχουν ροή και ανοικτές στροφές, όχι σε πίστες με πολύ κλειστές στροφές και απότομες επιταχύνσεις. Με λίγα λόγια σε παλιού στυλ (old style) πίστες. Έτσι στους δύο πρώτους αγώνες πρέπει να είμαι ήρεμος και να προσπαθήσω για το βάθρο και μετά όταν γυρίσουμε στην Ευρώπη, που οι πίστες μου ταιριάζουν περισσότερο ...θα δούμε”, συμπλήρωσε ο Valentino.

 

Στο τέλος της συνέντευξης ο Rossi πήρε το τελευταίο τεύχος του MOTOGP WORLD, που έχει τον ίδιο εξώφυλλο, μας έβαλε να του πούμε σε περίληψη για τα σχόλια που τον αφορούν και μας ευχαρίστησε για το τεύχος, που κράτησε για την προσωπική του συλλογή!

 

Επόμενο άρθρο »

Επιβεβαίωση για Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

"Νέα θέματα" o Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα