• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Μικρή αλλά θετική βελτίωση
Hayden: Να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι
Νέα 28/02/2013 - 20:50

Η ομάδα της Ducati ψαλίδισε τη διαφορά της από την κορυφή, την τρίτη και τελευταία ημέρα δοκιμών στην Μαλαισία, με τους αναβάτες της να δουλεύουν παράλληλα πάνω σε αρκετές νέες αναβαθμίσεις. Το πρωί ήταν ο Nicky Hayden αυτός που “έγραφε” τον καλύτερο χρόνο, για να κάνει την αντεπίθεσή του ο Dovizioso το απόγευμα και – δοκιμάζοντας ένα νέο πλαίσιο που του έδωσε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη – να σταματά το χρονόμετρο στα 2.01.650δ, έχοντας διαφορά λίγο πάνω από 1 δευτερόλεπτο του Pedrosa.

 

Το τριήμερο τεστ ολοκληρώθηκε, με το δίδυμο της Ducati να αξιολογεί τα διαθέσιμα εξαρτήματα που έφερε η ομάδα στην Sepang. Στις 72 ώρες των δοκιμών, τόσο ο Dovi όσο και ο Hayden είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη μοτοσυκλέτα με διαφορετική κατανομή βάρους και διαφορετικό κέντρο βάρους. Και οι δυο τους έμειναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα αυτών των λύσεων, τις οποίες και είχαν ήδη τεστάρει οι δοκιμαστές της ομάδας στη Jerez, πριν δυο εβδομάδες!

 

«Είμαι χαρούμενος διότι κάναμε πολύ καλή δουλειά», σχολίασε ο Dovizioso. «Ξεκινήσαμε και αμέσως βελτιώσαμε το χρόνο μας με μια αλλαγή στο στήσιμο. Δοκιμάσαμε μεγάλες αλλαγές στο set-up, απλά και μόνο για να κατανοήσουμε κάποια πράγματα και παράλληλα βελτιώσαμε την αίσθησή μας στο φρενάρισμα και στην είσοδο, κι έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να πιέσω περισσότερο! Σήμερα άλλωστε, σε όχι και τόσο καλές συνθήκες, κάναμε αρκετά καλούς χρόνους. Το πλαίσιο ήταν διαφορετικό και μου έδωσε καλύτερη αίσθηση τόσο στο τέλος της εισόδου, όσο και στη στιγμή που αφήνεις τα φρένα στην είσοδο. Μικρή αλλά θετική βελτίωση!».

 

Από την πλευρά του, ο Nicky Hayden ήταν εμφανώς πιο χαρούμενος και πιο αισιόδοξος για τη συνέχεια, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες στην Sepang: «Ήμουν πιο γρήγορος χτες, αλλά αυτό συνέβη εν μέρει διότι σήμερα δεν είχα καλή αίσθηση επειδή δοκιμάζαμε διάφορα με τη μοτοσυκλέτα», ξεκίνησε να λέει ο Αμερικανός οδηγός. «Σε γενικές γραμμές όμως, φεύγω από εδώ πιο χαρούμενος σε σχέση με το πρώτο τεστ! Σημειώσαμε πρόοδο τόσο από πλευράς χρόνων, όσο και σταθερότητας και είχα καλύτερη αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα και μπόρεσα να βελτιώνομαι καθώς περνούσαν οι ημέρες. Το μεγαλύτερο μέλημά μας παραμένουν οι στροφές κι έτσι πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και στην πορεία που έχουμε χαράξει».

 

Επόμενο άρθρο »

Παραιτήθηκε ο Preziosi!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Μπορούσα το 1.59!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα