• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Wrooom 2013: Θετική ενέργεια από τον Dovi
O Andrea Dovizioso μίλησε πραγματιστικά!
Νέα 15/01/2013 - 13:54

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Με συννεφιασμένο καιρό και χιόνι υποδέχτηκε σήμερα το πρωί η Madonna di Campiglio τους οδηγούς της εργοστασιακής ομάδας της Ducati και τους νέους επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος Ducati Corse, Bernhard Gobmeier & Paolo Ciabatti.

O CEO Gabriele Del Torchio έκανε μια σύντομη εισαγωγή και μετά το λόγο είχε ο νεοφερμένος στην ομάδα Andrea Dovizioso.

Ο Ιταλός οδηγός μίλησε για τη λίγη “δόση” που πήρε στη βρεγμένη Βαλένθια από την Desmosedici και ανέφερε ότι η πρώτη αίσθηση είναι θετική, γιατί στην απόκριση του κινητήρα δεν φάνηκε τόσο απότομη όσο έλεγαν οι φήμες. Βέβαια έχοντας χάσει λόγω τραυματισμού το τεστ της Χερέθ, δεν μπορούσε να δώσει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη και τόνισε ότι περιμένει με αγωνία το πρώτο τριήμερο τεστ της Μαλαισίας, ώστε να αρχίσει να καταλαβαίνει τη μοτοσυκλέτα στο στεγνό.

“Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω πολύ και πήρα αυτήν την πρόκληση γιατί πιστεύω ότι μπορώ να πάω καλά”, είπε ο οδηγός που πέρυσι εντυπωσίασε με την δορυφορική Μ1.

Σε προσωπική συνέντευξη στον απεσταλμένο μας Δημήτρη Διατσίδη είπε:

“Δεν φοβάμαι για το μέλλον της καριέρας μου. Από την αρχή θέλω να είμαι πρώτος. Δεν ήμουν όσο γρήγορος χρειαζόταν με την εργοστασιακή Honda, ώστε να κυνηγήσω το Πρωτάθλημα, αλλά ο στόχος μου δεν ήταν να μείνω στην δορυφορική Yamaha και να χαίρομαι όταν βγαίνω 3ος ή 4ος. Έτσι θέλω να δω σε ένα πρόγραμμα δύο χρόνων με την εργοστασιακή Ducati, αν θα τα καταφέρω”.

 

Σε άλλο σημείο της γενικής συνέντευξης είπε:

“Η Ducati και ο Filippo Preziosi με έπεισαν για το μέλλον. Υπάρχει μπάτζετ, υπάρχει τεχνολογία, τώρα με την Audi, στην οποία μπορούμε να βασιστούμε. Τα μελλοντικά προγράμματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα όπως μου τα εξήγησε και ο Del Torchio. Πιστεύω στις μακροχρόνιες σχέσεις, δεν υπάρχουν μαγικά.

Τον 1ο χρόνο δεν βάζουμε στόχους τερματισμών σε κάποιες θέσεις. Θα κάνουμε εξέλιξη μέσα στους αγώνες και θα καταλάβουμε το τι πρέπει να κάνουμε”.

Επίσης αναφέρθηκε στο ότι παίρνει τη θέση του Valentino Rossi:

“Είναι κάτι σπέσιαλ, αλλά αφού δεν πήγε και τόσο καλά τα δύο αυτά χρόνια, δεν είναι πρόβλημα”.

Μετά μίλησε για τις εμπειρίες του με Honda & Yamaha:

“Επικεντρώθηκα στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και στις δύο περιπτώσεις, όχι λόγω οδηγικού μου στυλ, αλλά λόγω των Bridgestone. Δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε τους Ιάπωνες. Πρέπει να δούμε τι κάνουν, αλλά όχι να τους αντιγράψουμε. Εγώ πρέπει να είμαι ανοιχτός 360 μοίρες, ώστε να κατανοήσω την Ducati και να δούμε προς τα που πρέπει να πάμε την εξέλιξη”.

Τέλος έκπληξη ακόμη και για τους επικεφαλής του εργοστασίου ήταν η πολύ θετική γνώμη του για τον Nicky Hayden:

“Είναι ένας πολύ σωστός χαρακτήρας. Θα είμαι πολύ ανοιχτός στο να εξελίξουμε μαζί την μοτοσυκλέτα και να μάθω πράγματα από αυτόν. Είναι ωραίος τύπος και από τους λίγους τόσο καλούς στο paddock του MotoGP”.

 

Επόμενο άρθρο »

Wrooom 2013: O Hayden θα μπει δυνατά

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha: Video-εισαγωγή στη νέα σεζόν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA