• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo και Monster μαζί από το 2013!
Εξαγοράστηκε το συμβόλαιο του Ισπανού με τη Rockstar
Νέα 22/12/2012 - 13:11

Σύμφωνα με πρόσφατες φήμες, η Yamaha αποφάσισε να εξαγοράσει το προσωπικό συμβόλαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Jorge Lorenzo, με τη Rockstar!

 

Η κίνηση αυτή έγινε για να ανοίξει ο δρόμος συνεργασίας με τη Monster Energy, η οποία – μαζί με την Eneos – θα είναι χορηγός της αγωνιστικής ομάδας για το 2013, και για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στις 2 εταιρείες ενεργειακών ποτών. Στην αρχή, όταν η Yamaha ανακοίνωνε ότι υπέγραψε με τον Vale (χορηγός του οποίου είναι η Monster), όλα έδειχναν ότι οι δυο εταιρείες θα συνυπήρχαν με μια συμφωνία η οποία θα απέφερε στους Ιάπωνες 3 εκατ. ευρώ, από 1,5 εκατ. για κάθε εταιρεία.

 

Ωστόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα της σεζόν στη Βαλένθια, η Monster άλλαξε τακτική και θέλησε να γίνει χορηγός όλης της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου δηλαδή και του Lorenzo, προφανώς διότι δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ένα αντίπαλο ποτό να έχει μεγαλύτερη δημοσιότητα από αυτούς, με τον Jorge να θέλει να υπερασπιστεί το φετινό του Τίτλο. Με αυτή την κίνηση, η Yamaha αναγκάστηκε να καταφύγει σε έναν όρο, ο οποίος δηλώνει ότι ένας προσωπικός χορηγός ενός αναβάτη δεν μπορεί να δημιουργεί προβλήματα με χορηγό της ομάδας. Έτσι, η Yamaha θα πληρώσει τόσο τη Rockstar όσο και τον Lorenzo, ο οποίος θα βάλει στον προσωπικό του λογαριασμό περίπου 1 εκατ. ευρώ, όσα θα έπαιρνε από τη Rockstar!

 

H Monster θα πληρώσει 4 εκατ. ευρώ την ομάδα – το ένα βεβαίως θα πάει στον Jorge – συν όσα έχουν συμφωνήσει για τη χορηγία του Rossi. Με τους δυο χορηγούς αυτούς (Monster και Eneos) η Yamaha θα βάλει στα ταμεία της περίπου 7 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή της είχε αποφέρει η συνεργασία της με τη Fiat το 2010. Τέλος, η Monster θα συνεχίσει να στηρίζει και την Tech 3, ενώ θα συνεχίσει τις προσωπικές της χορηγίες με αναβάτες και των 3 κατηγοριών.

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: O Lukas Pesek στην IodaRacing

« Προηγούμενο άρθρο

Team HRC: Με 3 αναβάτες στο Dakar

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA