• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Αιώνιος δεύτερος;
7 νίκες, 15 βάθρα, 355 βαθμοί, αλλά 2η θέση!
Νέα 05/12/2012 - 13:47

Ο Dani Pedrosa δεν έδωσε το παρόν στην εκδήλωση στο Monte Carlo, ωστόσο στην βραδιά των Πρωταθλητών, ίσως είχε θέση ο Ισπανός άσος της Honda, ο οποίος φέτος έκανε την καλύτερή του χρονιά στο MotoGP! Βέβαια, παρά το γεγονός ότι πήρε 7 νίκες – τις περισσότερες από κάθε άλλον οδηγό φέτος – 15 βάθρα και συγκέντρωσε 355 βαθμούς, ο Dani έμεινε στη δεύτερη θέση, πίσω από το συμπατριώτη του, Jorge Lorenzo.

 

Μετά το περιστατικό στο Misano, όταν ο Barbera τον πέταξε εκτός αγώνα, ο Pedrosa άρχισε να πιέζει για τον Τίτλο όπως πραγματικά δεν το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, δείχνοντας τρομερή αυτοπεποίθηση στον εαυτό του και επικρατώντας στις μάχες σώμα-σώμα με τον Lorenzo, κάτι που ήταν και το αδύναμο σημείο του. Ωστόσο στον αθλητισμό έτσι έχουν τα πράγματα και είναι γνωστό ότι η γραμμή ανάμεσα στον θρίαμβο και στην αποτυχία, είναι πολύ λεπτή.

 

Τα βιβλία της ιστορίας είναι γεμάτα από εξαιρετικά ταλαντούχους και γρήγορους αναβάτες, οι οποίοι – για τον ένα ή τον άλλο λόγο – δεν κατάφεραν να γευτούν τη χαρά ενός Παγκόσμιου Τίτλου στη μεγάλη κατηγορία. Ίσως από τα πιο τρανά παραδείγματα να αποτελεί ο Max Biaggi, δεύτερος το 1998, το 2001 και το 2002, ενώ την ίδια “μοίρα” είχε και ο Randy Mamola, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση το 1980, 1981, 1984 και 1987.

 

Από την πλευρά του, ο Pedrosa είχε τερματίσει δεύτερος το 2007 και το 2010, με τη διαφορά του από την κορυφή να ήταν όμως αρκετά μεγαλύτερη. Το κλειδί της φετινής του παρουσίας, πρέπει να το αναζητήσουμε πιθανότατα στο ότι δεν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Μετά από τις πολλές περιπτώσεις τραυματισμών του στο παρελθόν, ήρθε επιτέλους και μια χρονιά χωρίς να χρειαστεί σοβαρή ιατρική φροντίδα. Αν έπρεπε να αναζητήσει το βασικότερο λόγο που έμεινε και φέτος δεύτερος, είναι το γεγονός ότι άργησε πολύ να πάρει μπροστά, με την πρώτη του νίκη να έρχεται μόλις στον 8ο γύρο, στη Γερμανία (από εκεί και η φωτό). Από εκείνο το σημείο και μετά ήταν συγκλονιστικός, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν, συγκεντρώνοντας περισσότερους βαθμούς από οποιονδήποτε άλλον!

 

Ωστόσο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2012 είναι άλλος και η νέα σεζόν θα βρει τον Dani και πάλι να συγκαταλέγεται ως φαβορί για τον Τίτλο. Ο νέος του ομόσταυλος, Marc Marquez, ίσως αποδειχτεί ένα εσωτερικό “αγκάθι” – ειδικά αν συνεχίσει την ταχύτατη προσαρμογή του στην RC213V του Stoner – όμως το ίδιο θα έχει να αντιμετωπίσει και το μεγάλο φαβορί, Jorge Lorenzo, με τον Valentino Rossi να επιστρέφει στη Yamaha και να λοξοκοιτά το 10ο Παγκόσμιο Τίτλο του. Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι αλχημείες αυτές και οι εσωτερικές κόντρες στα γκαράζ, ίσως αποτελέσουν μια μοναδική ευκαιρία για τον Dani, να κερδίσει το πολυπόθητο έπαθλο!

 

Επόμενο άρθρο »

Η GPtech στους Αμερικάνικους γύρους

« Προηγούμενο άρθρο

60 εκατ. ευρώ στον Όμιλο Piaggio

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα