• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δυο GP στη Μαλαισία;
Αυτό ζήτησε ο Lin Jarvis της Yamaha
Νέα 04/12/2012 - 17:53

H διεθνής πίστα της Sepang, στη Μαλαισία, φιλοξενεί το MotoGP από το 1999 ενώ φέτος τιμήθηκε από τη Dorna ως το GP της Χρονιάς, μετά τη συνολική παρουσία 125.816 θεατών το Σ/Κ του αγώνα. Την Παρασκευή οι παρευρισκόμενοι ήταν 14.702, το Σάββατο έφτασαν τους 33.936 και την Κυριακή η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική: 77.178 θεατές!

 

Με την οικονομική κρίση να πλήττει την Ευρώπη, την ανεργία να έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και τις πωλήσεις μοτοσυκλετών να σημειώνουν ελεύθερη πτώση, οι κατασκευαστές στρέφουν ολοένα και περισσότερο την προσοχή τους στις αγορές της Ανατολής. Εκεί, ειδικά οι μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες και σκούτερ, γίνονται ανάρπαστα και υπάρχει μια αυξανόμενη και δυναμική βάση μοτοσυκλετιστών, παρά το ότι οι αριθμοί Ασιατών αναβατών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν είναι σημαντικοί.

 

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί αυτή ακριβώς τη δυναμική, σύμφωνα με το MCN, ο Lin Jarvis της Yamaha ζήτησε από τον Carmelo Ezpeleta να κοιτάξει το ενδεχόμενο να διεξάγονται τουλάχιστον δυο αγώνες ανά σεζόν, στην εν λόγω πίστα. Βέβαια, υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί η πίστα Buddh (Ινδία) στο ημερολόγιο αγώνων του MotoGP – μια πίστα που τα SBK την πρόλαβαν και πάλι, όπως έγινε και με την αντίστοιχη στη Ρωσία – κάτι που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την διείσδυση των κατασκευαστών σε αυτές τις χώρες.

 

Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισοί αγώνες της σεζόν 2013, θα διεξαχθούν σε τρεις μόλις χώρες. Η Ισπανία φιλοξενεί τέσσερα GP (Jerez, Aragon, Catalunya και Valencia), η Αμερική τρία (Indianapolis, Laguna Seca και Austin) και η Ιταλία δυο (Mugello και Misano).

 

Επόμενο άρθρο »

Hernandez και Laverty στην PBM

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Simeon στη Stop & Go Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA