• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aspar: Πιο ανταγωνιστικές το 2013 οι CRT!
Η διαφορά με τις εργοστασιακές θα μειωθεί
Νέα 23/11/2012 - 10:27

Με την ομάδα του να κυριαρχεί, την πρώτη χρονιά των CRT στο grid της μεγάλης κατηγορίας, ο Jorge Martinez Aspar” έδωσε τη δική του οπτική για τη χρονιά που τελείωσε, λίγο μετά τον αγώνα στη Βαλένθια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναβάτες του, Randy de Puniet και Aleix Espargaro, ήταν οι κορυφαίες CRT σε 13 από τους 18 αγώνες, ενώ εφτά συνολικά φορές πλασαρίστηκαν στην πρώτη δεκάδα αναβατών του MotoGP!

 

Ο άτυπος τίτλος της καλύτερης CRT αποφασίστηκε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στη Βαλένθια, εκεί που ο Espargaro εξασφάλισε τα πρωτεία, επικρατώντας του De Puniet. Ο Aspar σχολίασε: «Ναι, η χαρά μας είναι μεγάλη. Σε μια χρονιά που τα πράγματα ήταν δύσκολα για εμάς στις τρείς κατηγορίες, οι CRT μας έδιναν συνεχώς χαρές καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Για εμάς, το να ολοκληρώνουμε ως η 6η καλύτερη ομάδα του Πρωταθλήματος και Πρωταθλητές CRT, με τον Aleix Πρωταθλητή και τον Randy στη δεύτερη θέση, είναι μια καταπληκτική χρονιά και μεγάλη η χαρά μας»

 

Οι De Puniet και Espargaro ήταν στο ίδιο box όλη τη σεζόν, τόσο ως ομόσταυλοι αλλά και ως αντίπαλοι στη μάχη για τον άτυπο τίτλο. Με τους δυο τους να αλλάζουν θέση στη πρωτιά, ο Aspar – ο οποίος έχει διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις στο παρελθόν – μίλησε για την αντιπαλότητά τους: «Ήταν αρκετά καλά. Συνήθως δεν είναι εύκολο διότι όλοι θέλουν να κερδίζουν. Στο ξεκίνημα ο Randy είχε το πάνω χέρι, όντας πιο γρήγορος από τον Aleix. Θεωρώ ότι ο Aleix ωρίμασε μέσα στη χρονιά ως αναβάτης, τόσο με την προπόνηση όσο και με τη μοτοσυκλέτα, αλλάζοντας μερικά πράγματα στο set-up. Η αλήθεια είναι όμως, ότι υπήρχε σεβασμός, που είναι αυτό που ζητάω από τους οδηγούς μου. Μ’ αυτούς του δυο και τους τεχνικούς, η σχέση μας ήταν καλή σε γενικές γραμμές».

 

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο ανταγωνισμός το 2013 θα είναι εντονότερος, μια άποψη που συμμερίζεται και ο Aspar: «Αυτό είναι σίγουρο και ήδη εργαζόμαστε για να βελτιωθούμε την επόμενη σεζόν. Φέτος ήμασταν συνήθως 1,3 και 1,8 δευτ. πίσω από την πρώτη (MotoGP) και πιστεύουμε ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης ώστε να πλησιάσουμε κι άλλο τις εργοστασιακές. Φέτος δουλέψαμε σκληρά, αλλάξαμε αεροδυναμική, πλαίσιο και ηλεκτρονικά κι ελπίζω να παραμείνουμε σ’ αυτή τη γραμμή και του χρόνου!»

 

Επόμενο άρθρο »

Η Palma υποδέχεται τον Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Ντεμπούτο της Ana Carrasco

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα