• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βαλένθια: Οι αριθμοί
Τα στατιστικά στοιχεία πριν τον 18ο Γύρο
Νέα 08/11/2012 - 13:46

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην πίστα της Βαλένθια και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που ξεχωρίσαμε για εσάς!

 

299 – Ο Marquez έχει ήδη συγκεντρώσει 299 βαθμούς στη Moto2 και μια ενδεχόμενη νίκη θα του δώσει το ρεκόρ των πιο πολλών βαθμών στην κατηγορία, ένα ρεκόρ που κατέχει ο Daijiro Kato με 322 βαθμούς, όταν είχε κερδίσει το 2001 τον Τίτλο στην τότε 250cc.

 

98 – Με τη δεύτερη θέση του στην Αυστραλία, ο Lorenzo εξασφάλισε την 98η φορά του πάνω στο βάθρο (σε αγώνες GP), τον ίδιο αριθμό που έχει και ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Jim Redman. O Ισπανός της Yamaha χρειάζεται να ανέβει ακόμα μια φορά στο βάθρο, για να φτάσει τον Capirossi στη σχετική λίστα με τους αναβάτες με τα περισσότερα βάθρα!

 

38 – Ο Casey Stoner πήρε πανηγυρικά την 38η νίκη του – στη μεγάλη κατηγορία – μέσα στο GP της πατρίδας του, που είναι μια περισσότερη απ’ όσες έχει ο Mike Hailwood. Μόνο 3 οδηγοί έχουν παραπάνω νίκες στο MotoGP από τον Stoner: ο Rossi με 79, ο Giacomo Agostini με 68 και ο Mick Doohan με 54.

 

33 χρόνια – Στην Αυστραλία, είχαμε εκπροσώπηση στο βάθρο, τοπικών οδηγών, σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος, με τον Stoner να θριαμβεύει στο MotoGP, τον Anthony West να τερματίζει δεύτερος στη μεσαία κατηγορία και τον Ελληνοαυστραλό, Θανάση Σίσση να κερδίζει το παρθενικό του βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Η τελευταία φορά που είχαμε τρεις Αυστραλούς στα βάθρα κάθε κατηγορίας, ήταν το 1979 – πριν 33 χρόνια – στο GP του Βελγίου, όταν ο Barry Smith κέρδιζε στα 125cc, ο Murray Sayle ερχόταν τρίτος στα 250cc και ο Kenny Blake τερμάτιζε δεύτερος στα 500cc.

 

16,881 δευτ. – Ο Pol Espargaro πήρε κεφάλι στον αγώνα της Moto2, στην Αυστραλία, και στη συνέχεια διεύρυνε τη διαφορά του σε κάθε γύρο για να τερματίσει 16,811 δευτ. μπροστά από το δεύτερο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά της Moto2, από τη στιγμή που συστήθηκε το 2010.

 

14 – Ο Cortese κατέκτησε το 14ο βάθρο του τη φετινή σεζόν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της μικρής κατηγορίας που κατείχε από το 2006 ο Alvaro Bautista. Να σημειώσουμε ότι τον ίδιο αριθμό βάθρων είχε και ο Terol, το 2010 όταν βγήκε δεύτερος, με τον Cortese πάντως να έχει την ευκαιρία να το καταρρίψει στην Βαλένθια.

 

11 – Είναι η 11η χρονιά που η πίστα της Βαλένθια διοργανώνει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, με καμμία άλλη πίστα να μην έχει φιλοξενήσει για περισσότερα συνεχόμενα χρόνια αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη πίστα πήρε το όνομά της από τον Ισπανό αναβάτη αγώνων, Ricardo Tormo, ο οποίος έχει 15 νίκες στην κατηγορία 50cc και άλλες 4 στα 125cc. Η καριέρα του ολοκληρώθηκε το 1984, όταν τραυματίστηκε στο πόδι του μετά από πτώση σε δοκιμές. Ο Tormo απεβίωσε το 1998 από λευχαιμία…

 

6 – Από την εισαγωγή των τετράχρονων το 2002, η Honda είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στη Βαλένθια, με 6 νίκες, ενώ Ducati και Yamaha έχουν από 2.

 

5 – Στην Αυστραλία, ο Stoner έγινε ο πρώτος αναβάτης – στην εποχή του MotoGP – που καταφέρνει να πάρει την pole πέντε συνεχόμενες φορές στην ίδια πίστα! Το δικό του ρεκόρ μπορεί να ισοφαρίσει και στην Βαλένθια, όπου ο Αυστραλός άσος έχει πάρει την pole τα 4 τελευταία χρόνια.

 

Παράλληλα, ο Pedrosa είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στη Βαλένθια, με πέντε νίκες συνολικά: δυο στο MotoGP και στα 250cc και μια στα 125cc. Κανείς άλλος δεν έχει πάνω από τρεις νίκες, στην εν λόγω πίστα.

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Φανταστικός ο Max!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Ο McPhee στην Racing Team Germany

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα