• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuki: Κλείνει εργοστάσιο στην Ισπανία
Το μοναδικό της σε όλη την Ευρώπη…
Νέα 07/11/2012 - 14:56

Τα νέα δεν είναι καλά για την Suzuki, η οποία μετά τα πρόσφατα νέα ότι η θυγατρική της, American Suzuki Motor Corporation, θα κάνει αίτηση για να μπει στο Άρθρο 11 (το αντίστοιχο άρθρο 99 δικό μας) αποφάσισε παράλληλα να κλείσει και το μοναδικό της εργοστάσιο στην Ευρώπη, στο τέλος Μαρτίου του 2013.

 

Το εν λόγω εργοστάσιο, στην Gijon της Ισπανίας, είναι το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής της Γιαπωνέζικης εταιρείας στην Ευρώπη, το οποίο λειτουργεί από το 1984 και απασχολεί περί τους 200 υπαλλήλους! Σύμφωνα με το ισπανικό site, Motoworld.es το εργοστάσιο παρουσίασε έλλειμμα πάνω από 30 εκατ. ευρώ τα τελευταία 4 χρόνια…

 

Να σημειώσουμε ότι η αγορά μοτοσυκλετών στην Ισπανία έχει πτώση της τάξης του 18,3% - στους πρώτους δέκα μήνες του έτους – με τον Οκτώβριο να πέφτει κατά 23,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011… «Ο αντίκτυπος που έχει η οικονομική κρίση στις δραστηριότητες της Suzuki είναι σφοδρός και πιο συγκεκριμένα στην θυγατρική της: Suzuki Motor Spain S.A.U. Η δραματική πτώση στις πωλήσεις, τα τελευταία χρόνια, οδήγησε σε μείωση της ανταγωνιστικότητας και ως εκ τούτου σε συσσωρευμένες απώλειες. Αυτό απαιτεί από την Suzuki να επανακαθορίσει την παρουσία της στην Ισπανία…», διαβάζουμε σε μια πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Επόμενο άρθρο »

Στόχος η 5η θέση για Bautista

« Προηγούμενο άρθρο

Δοκίμασε την Panigale ο Neukirchner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα