• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Moto3: Νίκη και Τίτλος για Cortese!
Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Γερμανός, 11ος ο Σίσσης!
Νέα 21/10/2012 - 10:05

Πέφτοντας η αυλαία του 16ου γύρου Πρωταθλήματος, η μικρή κατηγορία – με την νέα ονομασία σε Moto3 – απέκτησε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της… και το όνομα αυτού: Sandro Cortese! O Γερμανός επικράτησε σε έναν εκπληκτικό αγώνα στην Sepang και στέφθηκε Πρωταθλητής για το 2013!

 

O αγώνας ξεκίνησε δυνατά, με τον Khairuddin να παίρνει κεφάλι στην δύσκολη πρώτη στροφή, για να χάσει το προβάδισμα μετά από λίγο από τον Folger. Ο Vazquez είχε περάσει 3ος με τον Cortese λίγο πιο πίσω του. Μετά από μερικούς γύρους είχαμε την πρώτη πτώση του αγώνα (Moretti), ενώ την ίδια ώρα ανέβαζε στροφές ο Rossi και περνούσε στην 4η θέση και ετοίμαζε την επίθεσή του για την 3η. Δυνατός και ο Salom, κατάφερε να σκαρφαλώσει πέμπτος, καθώς οι πρώτοι πέντε άρχιζαν να χτίζουν μια διαφορά από τους υπόλοιπους.

 

Με 13 γύρους να απομένουν είχαμε την πτώση του Rossi, χωρίς ο Γάλλος να πάθει κάτι. Στην συνέχεια είχαμε τους Oliveira, Rins και Kent να πλησιάζουν το μπροστινό γκρουπ! Δέκα γύρους πριν το τέλος ο Salom πέρασε τον Cortese στην ευθεία, με τον Ισπανό όμως να μην χάνει τις ελπίδες του για τον Τίτλο. Λίγο αργότερα, μηχανικά προβλήματα στην μοτοσυκλέτα του Kent τον ανάγκασαν να αποσυρθεί πρόωρα, ενώ ο Cortese περνούσε μπροστά από τον Salom. Εν τω μεταξύ, χειροκροτήματα και ζητωκραυγές ξέσπασαν στις κερκίδες, καθώς ο Khairuddin έκανε την κίνησή του και πέρασε πρώτος, αφήνοντας πίσω του τον Folger, ο οποίος είχε όμως τρομερό πλεονέκτημα στην ευθεία και πάλευε σκληρά για την πρωτιά.

 

Με τους δυο τους να προσφέρουν ωραίο θέαμα στις κερκίδες, ο Cortese είχε πάρει θέση πίσω τους και τους παρακολουθούσε, ενώ δυνατή μάχη γινόταν για την 4η θέση ανάμεσα σε Salom και Oliveira. Στην συνέχεια είχαμε την επίθεση του Cortese, ο οποίος πέρασε τον Folger στην δεύτερη θέση και άρχισε το κυνήγι του Khairuddin. O τελευταίος γύρος ήταν συναρπαστικός, όπως μας έχει συνηθίσει η Moto3, με τον Γερμανό να περνά θεαματικά τον Khairuddin στην τελευταία στροφή και να παίρνει την μεγάλη νίκη, αποτρέποντας την πρώτη νίκη του νεαρού αναβάτη από την Μαλαισία, μέσα στην πατρίδα του!

 

Έτσι, με την νίκη του αυτή, ο Cortese γίνεται ο πρώτος Πρωταθλητής της νέας Moto3 κατηγορίας, ενώ ο Khairuddin πήρε το πρώτο του βάθρο, με τον Folger – ακόμα έναν Γερμανό – να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί αυτού. Ο Cortese είναι ο νεαρότερος αναβάτης από την Γερμανία που κερδίζει την μικρή κατηγορία και ο τέταρτος που το καταφέρνει. Παράλληλα, να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η ΚΤΜ κερδίζει μια κατηγορία Πρωταθλήματος!

 

Ο Θανάσης – για μια ακόμη φορά – έκανε έναν φανταστικό αγώνα παρά το γεγονός-συνήθεια να ξεκινά από αρκετά χαμηλά λόγω αδυναμίας να πλασαριστεί σε καλή θέση στις κατατακτήριες. Κάνοντας δυνατή εκκίνηση από την 21η θέση, ο Σίσσης γρήγορα απέδειξε ότι δεν ανήκει εκεί στα χαμηλά και σκαρφάλωσε εύκολα στην 13η θέση. Ο νεαρός αναβάτης, που ακόμα περιμένει να δει που θα είναι του χρόνου, συνέχισε δυνατά και πέρασε στην 10η θέση, με 16 γύρους να απομένουν για το τέλος. Στην συνέχεια – και μέχρι σχεδόν το τέλος του αγώνα – γίναμε μάρτυρες μιας ωραίας μάχης για μια θέση στην δεκάδα, ανάμεσα στους Tonucci, Ajo, Binder και φυσικά τον Θανάση. Οι εναλλαγές ήταν συνεχόμενες, με τον Ελληνο-Αυστραλό να καταφέρνει να περνά 9ος λίγο πριν το τέλος! Με 2 γύρους να απομένουν, ο Ajo περνά τον Θανάση στην 9η θέση, με τον δικό μας να αντεπιτίθεται και να ξαναπαίρνει την 9η θέση! Εν τέλει όμως δεν κατάφερε να μπει στην δεκάδα, μένοντας 11ος – με φοβερή εμφάνιση αφού κατάφερε να σκαρφαλώσει 10 θέσεις στον αγώνα – χάνοντας την δέκατη για λιγότερο από 2/10. Ο Θανάσης φιγουράρει στην 14η θέση της βαθμολογίας, με 68 βαθμούς.

 

Αναλυτικά οι χρόνοι και η τελική κατάταξη, στο συνοδευτικό αρχείο μας!

 

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang Moto2: 1η νίκη για De Angelis!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Ζέσταμα: Έτοιμος για νίκη ο Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα