• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Καινούργιο ελαστικό για τις CRT;
Η Bridgestone ετοιμάζει νέο πίσω ελαστικό
Νέα 15/10/2012 - 13:35

Μετά τα νέα για το ECU από την Magneti Marelli (κατ' επιλογήν) αλλά και τις επερχόμενες αλλαγές που θα δούμε στον τρόπο διεξαγωγής των κατατακτηρίων δοκιμών του MotoGP, ενδεχομένως να έχουμε ακόμα μια αλλαγή – όλα αυτά στα πλαίσια της βοήθειας προς τις CRT μοτοσυκλέτες – που θα αφορά στα ελαστικά της Bridgestone. Όπως ακούγεται έντονα τελευταία, η εν λόγω εταιρεία ετοιμάζεται να εξελίξει ένα νέο (πίσω) ελαστικό, αποκλειστικά για τις CRT ομάδες!

 

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας τους στην γραμμή εκκίνησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, η Bridgestone συνειδητοποίησε ότι οι συγκεκριμένες ομάδες δεν χρησιμοποιούσαν, παρά μόνο ελάχιστες φορές, το σκληρό πίσω ελαστικό. Και ο λόγος είναι ότι αδυνατούν να το φέρουν στην κατάλληλη θερμοκρασία, έτσι τους απομένει μόνον μια επιλογή, ουσιαστικά, αντί δυο.

 

Προφανώς, αυτό που πρότεινε η Bridgestone στην Dorna και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, είναι να διατηρηθεί το μαλακό πίσω ελαστικό για τις CRT (αυτό θα γίνει το σκληρό τους) και η ίδια να εξελίξει ένα μαλακότερο, αποκλειστικά γι’ αυτές τις ομάδες, ώστε να έχουν επιλογή από δυο ελαστικά, όπως συμβαίνει με τα εργοστάσια και τις δορυφορικές. Να σημειώσουμε βέβαια, ότι πριν από οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει να τροποποιηθούν οι κανονισμοί Πρωταθλήματος.

 

Επόμενο άρθρο »

Dani & Alvaro στο βάθρο το 1995

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP 2013: Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα