• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP 2013: Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής!
Αλλάζουν οι κατατακτήριες για καλύτερο θέαμα
Νέα 15/10/2012 - 13:18

Νέα μορφή θα έχουν οι κατατακτήριες δοκιμές στο MotoGP, με ισχύ από την επόμενη χρονιά, όπως ανακοινώθηκε επίσημα στο Motegi. Στόχος των αλλαγών είναι να αναβαθμιστεί το θέαμα για το κοινό, καθώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στα 10-15 τελευταία λεπτά, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπιστεί και το φαινόμενο των οδηγών να μην βγαίνουν από τα γκαράζ τους, όταν π.χ. οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, ώστε να διασώσουν χιλιόμετρα από τους κινητήρες και να φυλάξουν ελαστικά. Έτσι, με τα νέα δεδομένα θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν μερικούς γύρους.

 

Οι αλλαγές: Θα έχουμε δυο 15λεπτα, με τους αναβάτες να χωρίζονται σε δυο γκρουπ, βάσει των συνδυασμένων χρόνων τους από τα  πρώτα τρία ελεύθερα. Οι 10 ταχύτεροι θα περνάνε απευθείας στις ΚΑΤ2, με τους υπόλοιπους να αγωνίζονται, στις πρώτες – 15λεπτες – κατατακτήριες, με μόνον τους δυο πρώτους να προκρίνονται για τις δεύτερες. Έτσι θα έχουμε ένα γκρουπ αποτελούμενο από 12 αναβάτες, ως εκ τούτου μικρότερο, ενώ θα υπάρχουν και λιγότερα παράπονα – όπως ανά καιρούς ακούμε από τις δηλώσεις πρωταγωνιστών – ότι έχασαν την ευκαιρία για καλύτερο χρόνο εξαιτίας κίνησης στην πίστα. Παράλληλα, για να καλυφθεί το μισάωρο κενό (με τον νέο τρόπο οι ΚΑΤ 1-2 διαρκούν μισή ώρα, ενώ οι παλιές ΚΑΤ διαρκούσαν 1 ώρα) θα εισαχθούν και τέταρτα ελεύθερα! Να επισημάνουμε ότι μόνο οι συνδυασμένοι χρόνοι των 3 πρώτων ελεύθερων θα καθορίζουν τους 10 πρώτους που θα συμμετάσχουν στις ΚΑΤ2.

 

Επιγραμματικά:

 

  1. Τα τρία ελεύθερα δεν θα αλλάξουν, ωστόσο οι συνδυασμένοι χρόνοι τους (όχι των τέταρτων) θα καθορίζουν την συμμετοχή των αναβατών στις κατατακτήριες.
  2. Οι 10 γρηγορότεροι των ελεύθερων (συνδυασμένοι χρόνοι) θα προκρίνονται στις ΚΑΤ2
  3. Όλοι οι υπόλοιποι θα αγωνίζονται στις ΚΑΤ1
  4. Οι δυο πρώτοι των ΚΑΤ1 θα προκρίνονται στις ΚΑΤ2
  5. Οι υπόλοιποι, εκτός των 2 πρώτων, θα παίρνουν θέση στο grid από την 13η θέση και μετά, βάσει των χρόνων τους.

 

Το πρόγραμμα ημέρας:

 

Ημέρα 1η :

 

ΕΔ1 45 λεπτών

ΕΔ2 45 λεπτών

 

Ημέρα 2η :

 

ΕΔ3 45 λεπτών

ΕΔ4 30 λεπτών

Διάλειμμα 10 λεπτών

ΚΑΤ1 15 λεπτών

Διάλειμμα 10 λεπτών

ΚΑΤ2 15 λεπτών


Επόμενο άρθρο »

Καινούργιο ελαστικό για τις CRT;

« Προηγούμενο άρθρο

Arm-pump για τον Bradl

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα