• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon Moto2: Σπουδαία νίκη Espargaro!
Στο βάθρο μαζί του οι Marquez και Redding
Νέα 30/09/2012 - 14:50

Σε έναν αγώνα θρίλερ, με πολύ δράση, ήταν ο Espargaro αυτός που στο τέλος πήρε μια σπουδαία νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον Marquez και τρίτο τον Redding! Με το ξεκίνημα, ο Corsi – ο οποίος ξεκίνησε από την pole – πήρε κεφάλι στην μάχη, με τον Corti και τον Espargaro να μην τον αφήνουν να πάρει διαφορά. Ήδη από την αρχή είχαμε τις πρώτες πτώσεις, με τον Nakagami να γλιστρά και να παρασύρει τον De Angelis μαζί του!

 

Οι πρώτοι γύροι προμήνυαν μια σκληρή μάχη, καθώς ο Iannone αλλά και ο Marquez πέρασαν μπροστά σε θέσεις βάθρου, πίσω από τον Corsi που προηγούνταν, και με τον Espargaro να τους ακολουθεί από κοντά. Με 17 γύρους να απομένουν, είχαμε την πτώση και του Simeon, ενώ ταυτόχρονα – στην κορυφή – η πρωτοκαθεδρία του Corsi έλαβε τέλος, με τον Marquez να κάνει την κίνησή του και να παίρνει κεφάλι στην μάχη, για πρώτη φορά!

 

Ο Corsi ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και αυτό εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Espargaro και Iannone, περνώντας στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα, με τον Zarco να πιέζει κι αυτός για κάτι καλό. Παρ’ όλα αυτά, ο Corsi αρνούνταν να παραδώσει τα όπλα και – μπαίνοντας στον 8ο γύρο – πήρε την 3η θέση από τον Iannone! Στην συνέχεια είχαμε ωραίες μάχες, με τον Corsi να αντεπιτίθεται και να παίρνει την 2η θέση, ωστόσο σχεδόν αμέσως να την χάνει και κάπου εκεί να κάνει την κίνησή του ο Iannone, ο οποίος κατάφερε να πλασαριστεί δεύτερος, με 9 γύρους να απομένουν.

 

Πέντε γύροι πριν το τέλος και οι Iannone, Espargaro και Marquez δεν περίμεναν να λύσουν τις διαφορές τους στον τελευταίο γύρο, πηγαίνοντας fairing με fairing και αλλάζοντας θέσεις σχεδόν σε κάθε στροφή! Οι δυνατές μάχες συνεχίστηκαν και στο παιχνίδι μπήκαν και οι Zarco, Smith και Redding, με τον τελευταίο να έχει ανέβει θεαματικά και να πιέζει ασφυκτικά το μεγάλο φαβορί Marquez! Στους τελευταίους δυο γύρους ο Espargaro κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά, με τους Marquez και Iannone να παλεύουν δυνατά σε κάθε στροφή προσφέροντας ωραίο θέαμα στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την 2η θέση. Από την μάχη αυτή όμως, κερδισμένος ήταν ο Redding ο οποίος πέρασε τον Iannone και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου!

 

Στο τέλος ο Espargaro κράτησε την ψυχραιμία του και πήρε την 3η του νίκη φέτος, με τον Marquez και τον Redding να τον συνοδεύουν στο βάθρο. Όπως και να έχει, ο Marquez κρατά το προβάδισμα στην βαθμολογία με 48 βαθμούς, ενώ ο Redding πανηγύρισε το 4ο του βάθρο φέτος. Ο Iannone πέρασε την καρώ σημαία στην 4η θέση, μπροστά από τους Smith, Zarco, Torres, Corti και West, ο οποίος έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα στο στεγνό για να πάρει την 10η θέση!

 

Αναλυτικά οι θέσεις των αναβατών της Moto2 στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Aragon: O Pedrosa άνετα νικητής

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Moto3: Μεγάλη νίκη Salom!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα