• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon Moto3: Μεγάλη νίκη Salom!
Δυνατός ο Σίσσης μέσα στην δεκάδα!
Νέα 30/09/2012 - 13:30

Ο αγώνας της Moto3 ήταν συναρπαστικός και αμέσως από το ξεκίνημά του, ένα από τα φαβορί, ο Vinales, αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και δεν κατάφερε να συνεχίσει στον εντός έδρας αγώνα του! Στον αγώνα, ο Folger ξεκίνησε εντυπωσιακά και πήρε κεφάλι στην κούρσα, μπροστά από τον Salom. Μόλις στον δεύτερο γύρο είχαμε τον δεύτερο άτυχο της ημέρας, τον Iwema, ο οποίος έπεσε, με τον Navarro να τον μιμείται λίγο μετά.

 

Στις πρώτες θέσεις, ο Khairuddin έκανε μια γενναία κίνηση και προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα από τον Folger, ενώ στον 4ο γύρο είχαμε την επίθεση του Vazquez, ο οποίος πέρασε στην 4η θέση, μένοντας πίσω ακριβώς από τον Folger – ο οποίος είχε μείνει 3ος – και καταφέρνοντας να τον περάσει στην εσωτερική λίγο αργότερα! Ο Γερμανός δεχόταν μεγάλη πίεση και έπεσε ακόμα μια θέση, καθώς ο Rins έκανε την παρουσία του στις μπροστινές θέσεις αισθητή.

 

Ο αγώνας μέχρι εκείνο το σημείο ήταν πολύ ωραίος, με τους 13 πρώτους αναβάτες (ανάμεσά τους και ο Σίσσης στην 11η θέση) να αλλάζουν συνεχώς θέσεις και τον Cortese να καταφέρνει να παίρνει προβάδισμα, 14 γύρους πριν το τέλος. Στην συνέχεια τα πράγματα άρχιζαν να ξεχωρίζουν, με 7 αναβάτες να μένουν στο πρώτο γκρουπ, με τους Oliveria και Rossi να είναι οι τελευταίοι αυτού. Λίγο αργότερα, ο Fenati αναγκάστηκε να αποσυρθεί (μικρή διαρροή λαδιού) και έτσι δεν κατάφερε να συνεχίσει την πολύ καλή του παρουσία στην Aragon. Παράλληλα, 6 γύρους πριν το τέλος ήρθε η καταστροφή και για τον Khairuddin, ο οποίος έπεσε βάζοντας τέλος στις βλέψεις του για ένα καλό πλασάρισμα.

 

Στους μπροστά οι επιθέσεις διαδέχονταν η μια την άλλη, με τους αναβάτες να θέλουν να κρατήσουν το προβάδισμα, με τον τελευταίο γύρο να αποδεικνύεται πραγματικό θρίλερ! Σχεδόν μέχρι την τελευταία στροφή, οι Cortese, Salom και Folger πήγαιναν δίπλα-δίπλα, με τον Salom να αποδεικνύεται ο πιο δυνατός και ο πιο ψύχραιμος! Ο Ισπανός κατάφερε λοιπόν να περάσει πρώτος την καρώ σημαία – κατακτώντας την 2η του φετινή νίκη – αφήνοντας τις άλλες θέσεις του βάθρου στους Cortese και Folger. Έτσι, μετά και την αποχώρηση του Vinales, ο Cortese έχει μια διαφορά 51 βαθμών από τον δεύτερο, που είναι – πλέον – ο Salom!

 

Τι κι αν ξεκίνησε από την 6η σειρά της γραμμής εκκίνησης; Ο νεαρός Ελληνο-Αυστραλός (στην 2η φωτό) έδειξε για μια ακόμη φορά το ταλέντο του και πολύ γρήγορα σκαρφάλωσε στην 11η θέση, κυνηγώντας το μπροστινό γκρουπ με όλες του τις δυνάμεις. Ο νεαρός αναβάτης της KTM οδήγησε πολύ ωραία την μοτοσυκλέτα του, απέφυγε τα λάθη και σταδιακά σταθεροποιήθηκε στο δεύτερο γκρουπ αναβατών. Στην συνέχεια πίεσε και κατάφερε να μπει μέσα στην δεκάδα και να περάσει την γραμμή τερματισμού στην ένατη θέση, κάνοντας έναν ωραίο αγώνα – σε μια δύσκολη πίστα – και αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε μέχρι που θα έφτανε αν είχε μια καλύτερη θέση στο grid του αγώνα…

 

 

Αναλυτικά η κατάταξη στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Aragon Moto2: Σπουδαία νίκη Espargaro!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Ζέσταμα: Δυνατές οι Yamaha!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα