• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στο Κατάρ χτυπάει η καρδιά των MotoGP
Στην πίστα Losail συνεχίζονται 1-3 Μαρτίου οι προετοιμασίες των ομάδων ενόψει της νέας σεζόν. Οι δοκιμές θα διεξαχθούν υπό το φως προβολέων...
Νέα 28/02/2009 - 15:55
H πίστα Losail στο Κατάρ, εκεί απ' όπου θα ξεκινήσει στις 12 Απριλίου το Πρωτάθλημα των MotoGP, φιλοξενεί το τριήμερο 1-3 Μαρτίου δοκιμές εξέλιξης οι οποίες θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων, σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που θα συναντήσουν οι αναβάτες ένα μήνα αργότερα στον αγώνα.

Εκεί, οδηγοί και ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις νέες γόμες της Bridgestone και να διαπιστώσουν το πως αυτές ανταποκρίνονται στις χαμηλές θερμοκρασίες που συνήθως επικρατούν τις βραδινές ώρες στην περιοχή.

το συγκεκριμένο τεστ είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον Casey Stoner που θέλει να διαπιστώσει την κατάσταση του εγχειρισμένου αριστερού του καρπού.

Ο Αυστραλός, νικητής των δύο τελευταίων αγώνων που έχουν γίνει στο Κατάρ, έγραψε εντυπωσιακούς χρόνους στη Sepang αλλά το γεγονός ότι οι πόνοι δεν του επέτρεψαν να μείνει για περισσότερους από πέντε γύρους πάνω στη Ducati Desmosedici GP9 του προκάλεσε ανησυχία.

Από την πλευρά του ο Valentino Rossi με ηθικό ακμαιότατο και έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς που υπέστη στο αριστερό χέρι και στο αριστερό του πόδι μετά το ατύχημα που είχε στο σπίτι του προσπαθώντας να κλείσει τις κουρτίνες, θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις επιδόσεις του στη συγκεκριμένη πίστα, εκεί όπου πέρσι αντιμετώπισε δυσκολίες.

Ο Ιταλός είχε ξεκινήσει τον αγώνα από την έβδομη θέση για να τερματίσει πέμπτος βλέποντας τον Andrea Dovizioso να τον προσπερνάει λίγους γύρους πριν το φινάλε.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία του Dani Pedrosa που αναγκάστηκε να φύγει άρον άρον από την Sepang λόγω ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στο αριστερό του γόνατο στο οποίο υποβλήθηκε σε εγχείρηση τον περασμένο Δεκέμβρη.

Ο Jorge Lorenzo που πέρσι στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία έκανε τον κόσμο να παραμιλά με την pole position και τη δεύτερη θέση που πηρε στο Κατάρ, θα επιδιώξει να βελτιώσει κι' άλλο την απόδοσή του και την συνεργασία του με το πακέτο M1-Bridgestone.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Andrea Dovizioso που πέρσι στο Κατάρ στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία είχε το ...θράσος να περάσει τον Rossi σε ένα από τα high-lights της καριέρας του. Στόχος του είναι να φέρει στα μέτρα του την Rc212V και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητές της.

Μετά την εντυπωσιακή παρουσία της στις δοκιμές της Sepang η Rizla Suzuki θέλει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και στο Κατάρ. Loris Capirossi και chris Vermeulen δηλώνουν ευχαριστημένοι από τη δουλειά που έχει γίνει στη νέα GSV-R και περιμένουν να δουν αν στο διάστημα που μεσολάβησε από τις δοκιμές της Μαλαισίας οι μηχανικοί κατάφεραν να "βγάλουν" κάποια επιπλέον άλογα από τον V4.

Ενθουσιασμένος από την απόδοση της M1 του 2009 την οποία οδήγησε για πρώτη φορά στη Sepang είναι ο Colin Edwards που ελπίζει ότι φέτος θα πάρει επιτέλους την πρώτη του νίκη στα MotoGP.

Στην Tech3 πάντως επικρατεί πολεμικό κλίμα λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Texas Tornado και τον James Toseland με αφορμή την ανταλλαγή των αρχιμηχανικών τους.

Από κει και πέρα μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε την αντίδραση του Nicky Hayden που στη Μαλαισία ήταν αρκετά πίσω από τον Stoner. Ο Πρωταθλητής του 2006 είναι δουλευταράς, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει τον ρυθμό του.

Από τις δοκιμές θα απουσιάσει ο Sete Gibernau που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο, ωστόσο οι άλλοι «δορυφορικοί» αναβάτες της Ducati, Mika Kallio και Niccolo Canepa θα είναι παρόντες.

Οι Τoni Elias (σ.σ. o ταχύτερος αναβάτης της Honda στη Sepang) - Alex de Angleis θα βρεθούν στην πίστα για λογαριασμό της San Carlo Ηonda Gresini με στόχο να μάθουν καλύτερα τις μοτοσικλέτες τους.

Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Ισπανός έχει στη διάθεσή του μια εργοστασιακών προδιαγραφών RC212V σε αντίθεση με τον de Angelis που τρέχει με την "φιμωμένη" RC212V που έχει ετοιμάσει η Honda για τις «δορυφορικές» ομάδες με το ανώτατο όριο λειτουργίας του V4 να περιορίζεται για λόγους κόστους στις 18.200 σ.α.λ.

Εκεί θα είναι επίσης ο Randy de Puniet της LCR Honda και ο rookie Yuki Takahashi της Scot Racing Team

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο Marco Melandri πάνω στην ZX-RR του 2009.

Η Kawasaki αποχώρησε από τα MotoGP, αλλά μετά από πολλές διαπραγματεύσεις και συζητήσεις αποφάσισε τελικά να παράσχει μοτοσικλέτες, τεχνικό εξοπλισμό και υποστήριξη στον Ιταλό αναβάτη προκειμένου να πάρει μέρος στο φετινό Πρωτάθλημα.

Αυτές θα είναι οι πρώτες δοκιμές του 26χρονου οδηγού για το 2009 και η πρώτη φορά που θα οδηγήσει την νέα ZX-RR η οποία έκανε το ντεμπούτο της στα χέρια του Olivier Jacque σε ιδιωτικές δοκιμές που έγιναν στα μέσα Γενάρη στο Eastern Creek.

 

Επόμενο άρθρο »

Προσοχή έρχεται ...Ηayate (τυφώνας)!

« Προηγούμενο άρθρο

«Μετά το Κατάρ θα αποφασίσω», επιμένει ο Melandri

Χορηγοί