• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Και επίσημα τα MotoGP στη Βουλγαρία!
Από το 2012 και για πέντε χρόνια συνολικά, η Βουλγαρία θα φιλοξενεί αγώνες των MotoGP, γεγονός που επιβεβαιώνει την είδηση που μετέδωσε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα το www.motograndprix.gr...
Νέα 27/02/2009 - 16:38
Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την παγκόσμια αποκλειστικότητα που διαβάσατε μέσα από την ιστοσελίδα του www.motograndprix.gr για την διεξαγωγή αγώνων των MotoGP στη Βουλγαρία, έρχεται η επίσημη ανακοίνωση της Dorna να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες μας.

Tην Παρασκευή 27/2 υπεγράφη στη Σόφια προσύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μοτοσικλέτας της Βουλγαρίας, Bogdan Nikolov και τον επικεφαλής της Dorna Sports (η εταιρία που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ), Carmelo Ezpeleta, το οποίο προβλέπει τη διεξαγωγή αγώνων των MotoGP στη χώρα από το 2012 και για πέντε χρόνια συνολικά (μέχρι και το 2016).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του GP Βουλγαρίας, Rumen Petkov και η Υπουργός παιδείας και αθλητισμού, Vessela Letcheva.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να φέρουμε τα MotoGP στη Βουλγαρία και αυτό είναι ένα συναρπαστικό project για μας. Η κυβέρνηση της χώρας επέδειξε τεράστιο ενδιαφέρον στο να διοργανώσει αγώνα εδώ και αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη για μας από τη στιγμή που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει γίνει αγώνας εδώ. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Βουλγαρίας να φιλοξενήσει και να οργανώσει ασφαλείς και αποδοτικούς αγώνες των MotoGP», σχολίασε ο Carmelo Εzpeleta ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της τελετής είχε σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Sergei Stanishev με τον οποίο συζήτησαν λεπτομέρειες για το project.

Οι γείτονες το πήραν ζεστά το θέμα, κινήθηκαν άμεσα, οργανωμένα και με τις ευλογίες της Κυβέρνησης έκαναν το μεγάλο άλμα.

Το πρώτο βήμα έγινε με τα MotoGP και αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει το επόμενο που είναι η διεξαγωγή αγώνα της F1 μιας και οι Βούλγαροι έχουν ήδη ξεκινήσει το "φλερτ" με τον ισχυρό άνδρα της FOM -εταιρία που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ- Bernie Ecclestone.

Σε λίγα χρόνια η Βουλγαρία θα αποτελεί την καρδιά των μηχανοκίνητων σπορ στα Βαλκάνια.

Και όλα αυτά την ώρα που στη χώρα μας επικρατεί αδράνεια και παντελής αδιαφορία για θέματα που αφορούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Βλέπετε τα μεγάλα πακέτα των κρατικών επιχορηγήσεων απορροφούνται από αθλήματα (ή καλύτερα επιχειρήσεις) που τα έχουν "ανάγκη" όπως για παράδειγμα το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ...

Κρίμα

Παρά την κωλυσιεργία πάντως το ...τρένο δεν έχει χαθεί για την Ελλάδα. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι η Dorna επιθυμεί τη διεξαγωγή αγώνα των MotoGP στη χώρα μας γεγονός που μας επιβεβαιώνουν στελέχη της ισπανικής εταιρίας σε κάθε μας συνομιλία.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρξει άμεση δραστηριοποίηση. Και από τη στιγμή που το ελληνικό κράτος δεν ασχολείται ας ελπίσουμε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία θα αποδώσει καρπούς.

Αυτοί που έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα και που κάνουν ενέργειες προκειμένου να μπορέσουμε κάποια στιγμή να δούμε από κοντά τον Valentino Rossi με την παρέα του, είναι ο Δήμαρχος Σερρών κ. Γιάννης Βλάχος και Διευθύνων Σύμβουλος της "Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Α.Ε" κ. Τάκης Σωτηριάδης, οι οποίοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.motograndprix.gr βρέθηκαν την Παρασκευή στην Αθήνα για συζητήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες με στόχο την πραγμάτωση του ελληνικού GP.

Το www.motograndprix.gr παρακολουθεί από κοντά το θέμα "ελληνικό GP" και φυσικά στηρίζει τις προσπάθειες που κάνουν οι λίγοι αλλά αποφασισμένοι συμπολίτες μας.

Μείνετε συντονισμένοι...

Επόμενο άρθρο »

Ο Toseland υπέρ της καμπάνιας Βρετανικού φυτώριου αναβατών…

« Προηγούμενο άρθρο

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΓΩΝΑΣ ΜotoGP ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟ 2012

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα