• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Toseland υπέρ της καμπάνιας Βρετανικού φυτώριου αναβατών…
…ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα αναλάβουν το σπορ της μοτοσυκλέτας, περισσότερα ντόπια ταλέντα
Νέα 27/02/2009 - 14:25
Ο James Toseland – ο μοναδικός Βρετανός αναβάτης που συμμετέχει στα MotoGP της σύγχρονης εποχής, συμβάλει ενεργά στην προώθηση των νεαρών ταλέντων της χώρας του, έχοντας γίνει μέλος της ομάδας του MPS (Motorcycle Sport Political Strategy Group). Μιας κοινοπραξίας μεταξύ του ACU (Auto Cycle Union) και της MCI (Motorcycle Industry), για την προώθηση κάθε μορφής του σπορ της μοτοσυκλέτας, αναλαμβάνοντας νεαρά σε ηλικία άτομα και παράλληλα ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη, τόσο του γενικότερου μοτοσυκλετισμού, όσο και της ανταγωνιστικής μορφής αυτού, που είναι οι αγώνες.

Ο ίδιος ο Toseland τηλεφώνησε στην Βρετανική Κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι πρέπει και η ίδια να βοηθήσει στο να αποκαλυφθεί το επόμενο “Βρετανικό MotoGP αστέρι” και επί τούτου να ενθαρρύνει το σπορ της μοτοσυκλέτας της Μεγάλης Βρετανίας, προςΟ James Toseland στις πρώτες φετινές δοκιμές της Sepang
Ο James Toseland στις πρώτες φετινές δοκιμές της Sepang
τα νεαρά άτομα.

Ο 28άχρονος αναβάτης της Tech 3 Yamaha στα MotoGP και δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα Suberpikes (2004 με Ducati 999R και 2007 με Honda CBR1000RR), πιστεύει ότι ενισχύοντας το σπορ από το θεμελιώδες αρχικό στάδιο, υπό την μορφή ενός φυτώριου αναβατών, θα βοηθούσε στο να αποκαλυφθεί και αναδειχθεί ο επόμενος Άγγλος σούπερ σταρ των MotoGP. Αναμφισβήτητο γεγονός, το οποίο υποστήριξε λέγοντας:

“Αν εγώ δεν είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω την μοτοσυκλετιστική μου καριέρα στο Bracken Rocks, ως παιδί ακόμα, θα ήταν απίθανο να ήμουν τόσο τυχερός, ώστε να εκπροσωπώ την χώρα μου στα MotoGP”.

“Το ποσοστό υποστήριξης που λαμβάνω από το Βρετανικό κοινό είναι απίστευτο και ενδεικτικό του πραγματικού ενδιαφέροντος της χώρας προς το σπορ της μοτοσυκλέτας”.

“Συνήθως εμείς, έχουμε την τάση να ξεκινάμε την καριέρα μας στους δυο τροχούς, πολύ αργότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες – ένα σημαντικό μειονέκτημα για την παγκόσμια σκηνή. Έτσι ο υπαινιγμός της κυβέρνησης, ότι θα ήθελε να προσθέσει επιπλέον περιορισμούς και εμπόδια, είναι κάτι αδιανόητο”.

“Με εκπλήσσει το γεγονός, ότι ακούω συχνά κριτικές από την βρετανική νεολαία και μια αναπτυσσόμενη μάγκικη κουλτούρα, όμως την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση επιμένει να αφαιρεί κάθε ευκαιρία που θα βοηθούσε στο να εξασφαλιστεί συγκέντρωση και πειθαρχεία μέσα σε ένα διασκεδαστικό περιβάλλον, όπως είναι η πίστα. Εύχομαι στην ομάδα του MPS καλή τύχη με την καμπάνια τους”.

Το MPS γκρουπ, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό, χάρη στην στήριξη που παρέχει σε τόπους συγκέντρωσης off-road, σκοπεύει να ασκήσει πίεση μέσω της κοινής γνώμης, επιδιώκοντας έτσι την εγγυημένη υποστήριξη του Κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης στις δραστηριότητες του σπορ της μοτοσυκλέτας.

Ο Διαχειριστής Ανάπτυξης του ACU, Dave Luscombe, δήλωσε σχετικά με το θέμα:

“Στο σωματείο, είμαστε χαρούμενοι που για άλλη μια φορά θα συνεργαστούμε με τους φίλους μας από την MCI, σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία για το μέλλον του σπορ μας. Επίσης χαίρομαι που έχουμε την υποστήριξη ενός από τους μεγαλύτερους αθλητικούς αστέρες της Βρετανίας, τον James Toseland".

"Το γεγονός ότι ψηφίστηκε 4ος στο BBC Sports Personality της χρονιάς του 2007, αποτελεί τρανταχτή απόδειξη του κατά πόσο δημοφιλείς είναι, ο James και το σπορ της μοτοσυκλέτας προς το κοινό”.

Επόμενο άρθρο »

Τέρμα πια τα intermediate ελαστικά!

« Προηγούμενο άρθρο

Και επίσημα τα MotoGP στη Βουλγαρία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα