• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: Οι αριθμοί!
Τα στατιστικά στοιχεία πριν τον 13ο γύρο
Νέα 13/09/2012 - 13:43

Λίγες ώρες απομένουν προτού οι αναβάτες του MotoGP πάρουν θέση στην γραμμή εκκίνησης για τον 13ο αγώνα της χρονιάς στην πίστα του Misano και εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία του Πρωταθλήματος, μέχρι στιγμής!

 

232 – Ο Dani Pedrosa έχει πάρει 232 βαθμούς στους 12 πρώτους αγώνες της χρονιάς. Αν καταφέρει να τερματίσει πρώτος ή δεύτερος στο Misano, τότε θα έχει καταφέρει να ξεπεράσει το προσωπικό του ρεκόρ βαθμών σε μια χρονιά, που πέτυχε το 2008 (249 βαθμοί).

 

100 – Στο Misano, ο Stefan Bradl θα κάνει την 100στή του εμφάνιση σε Grand Prix. Ο νεαρός έκανε το ντεμπούτο του το 2005 στην Καταλονία, σε ηλικία 15 ετών, ενώ το επίσημο ξεκίνημά του έγινε το 2006. Μετά από 4 χρόνια στην μικρή κατηγορία, ανέβηκε στην Moto2 το 2010, για να βρεθεί - φέτος - στα μεγάλα σαλόνια!

 

67 – Με την νίκη του στην Τσεχία, ο Pedrosa έχει ανέβει στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, 67 φορές, μια περισσότερη από τον ομόσταυλό του Stoner. Μόνον 4 οδηγοί ξεπερνούν τον Dani: ο Rossi, o Doohan, o Agostini και ο Eddie Lawson.

 

50 – Στο GP του San Marino, ο Spies θα κάνει την 50στή του εμφάνιση στην μεγάλη κατηγορία.

 

44 – Την ημέρα των κατατακτηρίων στο Misano, θα έχουν περάσει ακριβώς 44 χρόνια από την τελευταία νίκη του Agostini στην Monza, το 1968. Εκείνη την χρονιά ο θρύλος του MotoGP είχε σημειώσει δέκα νίκες σε ισάριθμους αγώνες!

 

22 – Η pole που κέρδισε ο Lorenzo στην Τσεχία ήταν η 22η του. Τον ίδιο αριθμό poles έχει και ο Pedrosa στην μεγάλη κατηγορία.

 

19 – Στην Τσεχία, ήταν η 19η φορά που οι Pedrosa και Lorenzo έχουν τερματίσει στις δυο πρώτες θέσεις του MotoGP. Σε δέκα περιπτώσεις ο Lorenzo έχει περάσει πρώτος την γραμμή εκκίνησης, ενώ 9 φορές νικητής ήταν ο Pedrosa.

 

18 – Με την νίκη του στο Brno, ο Pedrosa συμπλήρωσε 18 στην μεγάλη κατηγορία. Αυτός είναι ο ίδιος αριθμός νικών που έχει πετύχει στην μεγάλη κατηγορία ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Wayne Gardner! Με μια ακόμη νίκη θα ισοφαρίσει τις νίκες του Barry Sheene!

 

6 – Με τον Jonas Folger να κερδίζει στο Brno, μετράμε πια έξι διαφορετικούς νικητές – Cortese, Folger, Vinales, Salom, Fenati & Rossi – τεσσάρων διαφορετικών εθνικοτήτων – Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία – στους 11 πρώτους αγώνες της νέας κατηγορίας Moto3.

 

3 – Η Yamaha είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής MotoGP στο Misano, από τότε που τα GP επέστρεψαν εκεί το 2007. Σε αντίθεση με την μία νίκη που έχουν οι Ducati και Honda, η Yamaha μετρά τρεις συνολικά!

 

3 – Με τον Rea να αντικαθιστά τον Stoner στο Misano, θα υπάρχουν 3 Βρετανοί αναβάτες στην γραμμή εκκίνησης. Την τελευταία φορά που είδαμε 3 και περισσότερους Βρετανούς, ήταν το 2004 στην Βαλένθια: Jeremy McWilliams (Aprilia), Neil Hodgson (Ducati), James Ellison & Chris Burns(HarrisWCM).

 

0 – Κανείς από τους αναβάτες του grid της Moto3, δεν έχει κερδίσει στο παρελθόν στην πίστα του Misano!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Χάνει το Misano ο Masbou

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Fenati συμφιλιώνεται με την τροχαία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα