• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Multistrada κέρδισε το Pikes Peak
H Ducati κέρδισε για 3η συνεχόμενη χρονιά, με ρεκόρ
Νέα 02/09/2012 - 23:29

Βέβαια δεν ήταν δύσκολο φέτος να σπάσει κανείς το προηγούμενο ρεκόρ της πιο φημισμένης ανάβασης του κόσμου, αυτής του Pikes Peak, αφού από φέτος όλη η διαδρομή ασφαλτοστρώθηκε, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε αρκετό κομμάτι σε χώμα. Αυτό με τη σειρά του δεν εμπόδισε τον Carlin Dunne, που είχε την pole position με την Ducati Multistrada 1200 S, να κυριαρχήσει στην “Pikes Peak International Hill Climb 2012”, όπως λέγεται επισήμως η ανάβαση των ΗΠΑ. 

Μάλιστα ο Dunne, αλλά και ο ομόσταυλός του στην ομάδα Spider Grips Ducati, ο 6 φορές Πρωταθλητής Greg Tracy, τερμάτισαν με χρόνο κάτω από 10' που αποτελούσε ένα άπιαστο όριο, στην χωμάτινη εποχή του Pikes Peak, του βουνού που φτάνει σε υψόμετρο 4,302μ.

 

Ο μεγάλος νικητής σταμάτησε το χρονόμετρο στο 9:52.819, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ με 11:11.32, το είχε ο Greg Tracy που φέτος σημείωσε 9:58.262.

“Το διπλό μας βάθρο, το ρεκόρ κάτω από τα 10' δείχνει ότι η Ducati Multistrada 1200 S παραμένει η ιδεώδης μοτοσυκλέτα για να κατακτήσεις το Pikes Peak”, δήλωσε ο νικητής.

Ο Dunne στις ευθείες του βουνού έπιανε πάνω από 230 Km/h και στις 156 στροφές της ανάβασης των 19,98 Km, η μοτοσυκλέτα του έδειξε φοβερή συμπεριφορά.

“Οι Ducatisti όλου του κόσμου γιορτάζουν τη νίκη αυτή και μεις είμαστε πολύ υπερήφανοι”, δήλωσε ο Dominique Cheraki, Γενικός Διευθυντής της Ducati της Βόρειας Αμερικής. “Πριν τρία χρόνια σκεφτήκαμε την Multistrada1200 S για να αγωνιστούμε στο Pikes Peak, ώστε να δείξει την ικανότητά της να ανταπεξέρχεται στα διαφορετικά τερέν, να δείξει την εργονομία της, το κράτημά της και το ότι είναι στην κορυφή της κλάσης της. Όταν πληροφορηθήκαμε ότι φέτος όλη η διαδρομή είναι ασφάλτινη, δεν είχαμε αμφιβολίες ότι η Multistrada 1200 S θα ήταν στη σωστή κατάσταση για να είναι ανταγωνιστική και τελικά έσπασε το ρεκόρ”, συνέχισε περιχαρής ο Αμερικανός, για ένα πραγματικά μεγάλο επίτευγμα.

 

Επόμενο άρθρο »

H Ioda Racing με BMW-Suter;

« Προηγούμενο άρθρο

Ξεκίνησαν πάλι οι συζητήσεις για το Austin!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα