• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα μυστικά του Brno
H Yamaha ρισκάρει!!
Νέα 25/08/2012 - 22:14

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Η υπεροχή του Lorenzo στις Κατατακτήριες, αλλά και των άλλων τριών οδηγών της Yamaha, έχει να κάνει με το γεγονός της χρήσης του 5ου κινητήρα από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Όσοι είδαν τις Κατατακτήριες στον ΟΤΕ TV θα άκουσαν τον σχολιαστή να αναρωτιέται για το θέμα αυτό, μετά τη διαφορά απόδοσης που είχε ο Lorenzo το πρωί και χθες, σε σχέση με αυτήν του απογεύματος. Ο ίδιος ο Ισπανός οδηγός, ίσως για λόγους τακτικής είπε στη συνέντευξη τύπου ότι η διαφορά οφειλόταν στις ρυθμίσεις του 2011, αλλά η αλήθεια έγινε γνωστή λίγο αργότερα όταν πήραμε στα χέρια μας τη λίστα των κινητήρων που χρησιμοποιήθηκαν.

Στις Κατατακτήριες λοιπόν και οι 4 οδηγοί της Yamaha χρησιμοποίησαν τον 5ο τους κινητήρα. Ο Spies υποχρεωτικά, αφού ο 4ος καταστράφηκε στην Ινδιανάπολη την περασμένη εβδομάδα, οι υπόλοιποι τρεις όμως τον έχουν από τώρα, ενώ σε μια πιο συντηρητική προσέγγιση θα έπρεπε να τον βάλουν από το Misano και μετά.

Η Yamaha όμως βλέποντας την υπεροχή του Pedrosa με το νέο μοτέρ της Honda, που από την Laguna Seca έχει σφραγίσει τον 4ο και 5ο της κινητήρα και μάλιστα έχει χρησιμοποιήσει έστω και λίγο και τον 5ο σε κάποιες δοκιμές, αποφάσισε να ρισκάρει και να βάλει τον 5ο της από τώρα, ενώ απομένουν 7 αγώνες.

Ο 4ος κινητήρας του Lorenzo έχει κάνει ήδη 3 αγώνες – μετά την καταστροφή του 3ου στο Assen – και ήδη η απόδοσή του δεν ήταν ικανοποιητική. Αν λοιπόν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, οι οδηγοί της Yamaha θα χρειαστεί να κάνουν τουλάχιστον έναν αγώνα με τον κινητήρα τους με μειωμένη απόδοση.

 

Ρισκάρουν λοιπόν τώρα με σκοπό να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τη διαφορά τους από τον Pedrosa, ώστε να φτάσουν στην Valencia με προβάδισμα ασφαλείας. Αυτό λοιπόν είναι το μυστικό της φοβερής απόδοσης του Lorenzo, αλλά και του Crutchlow: το ολόφρεσκο μοτέρ. Θα δούμε αύριο το πως θα αντιδράσει η Honda!

 

Άλλο μυστικό του Brno είναι η εξομάλυνση των σχέσεων του Ben Spies και της Yamaha. O Lin Jarvis μας αποκάλυψε ότι αυτά που ειπώθηκαν από ανώτερο στέλεχος των Ιαπώνων, προς τον Αμερικανό, παρεξηγήθηκαν από τον ίδιο και έδωσαν λάθος εντύπωση. Ο Ιάπωνας είπε στον Spies να μην πάει στην Laguna αν δεν γινόταν τελείως καλά 100% στην υγεία του, ενώ ο Τεξανός κατάλαβε ότι του είπε να μην πάει αν δεν δώσει το 100% της οδήγησής του.

Δόθηκαν οι εξηγήσεις στον Ben από τον Lin και όλα καλά στο κλίμα της ομάδας. Τώρα από την πλευρά του ο Spies μας είπε ότι έχει δύο προτάσεις: η μία ήταν από την Tech 3, αλλά δεν υπάρχει πια, ενώ η 2η είναι από την ομάδα του Fausto Gresini, την οποία συζητάει πολύ σοβαρά. Διαφορετικά θα ξαναγυρίσει στα SBK.

Αυτά σε πρώτη φάση και αύριο ελπίζουμε να έχουμε περισσότερες “inside” ιστορίες να σας πούμε...

 

Επόμενο άρθρο »

Πέθανε ο Neil Armstrong

« Προηγούμενο άρθρο

Πρώτη σειρά για τον Pedrosa!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα