• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo vs Stoner!
Η κόντρα έξω από τις πίστες!
Νέα 26/07/2012 - 11:01

Η κόντρα ανάμεσα στον Αυστραλό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Casey Stoner και στον Ισπανό άσο της Yamaha, δεν σταματά μέσα στις πίστες του Πρωταθλήματος MotoGP, αλλά συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και έξω από αυτές και συγκεκριμένα στα στατιστικά στοιχεία και στις “μάχες” με τους αριθμούς! Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι εξίσου έντονο και σε αυτό το πεδίο, μιας και η φετινή σεζόν είναι η τελευταία του Stoner και οπωσδήποτε ο Αυστραλός – παρά την εξαιρετική φόρμα του αντιπάλου του, ο οποίος κάνει το καλύτερό του Πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία – θα θέλει να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά, τόσο στην βαθμολογία, όσο και στα στατιστικά στοιχεία!

 

Ο επόμενος γύρος θα διεξαχθεί στην Laguna Seca, αυτό το Σ/Κ, και όποιος από τους δυο κερδίσει μπορεί να μην έχει αυτομάτως τον τίτλο στο τσεπάκι του, ωστόσο θα έχει την ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι θα ξεπεράσει τον άλλο στην κατηγορία των πιο επιτυχημένων αναβατών! Για την ώρα, όπως μπορείτε να δείτε και στην δεύτερη φωτό, οι δυο τους μοιράζονται την 8η θέση στην σχετική λίστα, με 43 βαθμούς. Ο Stoner έχει κερδίσει τις περισσότερες νίκες του στην μεγάλη κατηγορία, όπου έχει ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου 36 φορές, ενώ ο Jorge έχει αντίστοιχα 22 νίκες και 21 στις μικρότερες κατηγορίες του Πρωταθλήματος.

 

Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι καθόλου άσχημο για τον Lorenzo, ο οποίος με την νίκη του στο Mugello πλασαρίστηκε στην 9η θέση στην λίστα με τους αναβάτες με τις πιο πολλές νίκες στην μεγάλη κατηγορία! (βλ. φωτό 3) Εκεί, συγκατοικεί με μεγάλα ονόματα του Πρωταθλήματος, τα οποία έχουν διαμορφώσει και καθορίσει την πορεία αυτού, όπως είναι ο Geoff Duke, ο John Surtees και ο Kenny Roberts! Από την άλλη, ο Stoner – στην σχετική λίστα – είναι αρκετά πιο ψηλά, στην 5η θέση με 36 νίκες, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να πτοεί τον Jorge, o οποίος έχει αρκετά χρόνια μπροστά του για να ξεπεράσει τον Αυστραλό και – ποιος ξέρει – ίσως να καταφέρει αυτό που τώρα φαίνεται μάλλον ουτοπικό… να εκθρονίσει τον απόλυτο κυρίαρχο σε νίκες στην μεγάλη κατηγορία, τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά, τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Valentino Rossi, ο οποίος μετρά 79 στο σύνολο….!

 

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και αυτόν που βρίσκεται ανάμεσά τους στην βαθμολογία Πρωταθλήματος, η δυναμική του οποίου φαίνεται ξεκάθαρα από τον πίνακα στην 3η εικόνα. Δεν είναι άλλος από τον Dani Pedrosa, ο οποίος έχει καταφέρει να είναι στην 6η θέση με τα περισσότερα βάθρα στην μεγάλη κατηγορία (64)  – μαζί με τον Rainey – ενώ υπολείπεται μόλις ενός για να καταφέρει να σκαρφαλώσει στην 5η θέση και να ισοφαρίσει τον ομόσταυλό του! Ο Jorge και πάλι είναι αρκετά πίσω με 52 βάθρα, αλλά με τον ρυθμό και τις εμφανίσεις του, δεν θα είναι δύσκολο – γρήγορα – να σκαρφαλώσει ψηλότερα στην λίστα! Δεν είναι δύσκολο να μαντέψετε ποιος είναι ο απόλυτος άρχοντας και σε αυτήν την κατηγορία… ο Ιταλός πολύ-Πρωταθλητής είναι πολύ μπροστά από όλους, ο μόνος με τριψήφιο αριθμό, αφού έχει φτάσει τα 140 και συνεχίζει…

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Ο Marquez στο Portimao

« Προηγούμενο άρθρο

Στo exploze cafe SUPER PARTY, το Σάββατο 28 Ιουλίου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA