• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: Οι σημαντικότερες δηλώσεις σήμερα
Rossi, Lorenzo, Stoner, Dovizioso, Pedrosa, μίλησαν για πολλά!
Νέα 12/07/2012 - 22:10

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, πριν από κάθε αγώνα, οι οδηγοί που ήταν προσκεκλημένοι μίλησαν για όσα αφορούν τις προσδοκίες τους για τον αγώνα της Κυριακής, για το τεστ της Δευτέρας, για τα λάστιχα, για τις μεταγραφές...

Αρχικά πριν από τη συνέντευξη ο απεσταλμένος μας συναντήθηκε με τον Jorge Lorenzo και μίλησαν για την πορεία της ανάρρωσης του αστραγάλου του. Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής είπε ότι η πορεία είναι πολύ καλή και ότι δεν περιμένει να έχει ενοχλήσεις το τριήμερο που έρχεται.

Στη συνέχεια ο Lorenzo ήταν ο πρώτος που απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

“Είναι δύσκολο να μην πέσεις σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αφού οδηγείς στο όριο συνέχεια. Πρέπει να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος για να αποφύγεις τέτοιες στιγμές, αλλά πάλι μπορεί να συμβούν”, είπε ο Jorge, αναφερόμενος στις πτώσεις του ίδιου και του Stoner.

“To πρωτάθλημα είναι ανοικτό και θα δούμε τι θα συμβεί σε αυτή την πίστα που μου αρέσει και κέρδισα πέρυσι. Για μένα το μπροστινό της Bridgestone δουλεύει καλά και αν ο Dani λέει ότι δεν δουλεύει γι αυτόν, τι θα γινόταν αν δούλευε; θα μας έριχνε 30'' δευτερόλεπτα στη Γερμανία;”, είπε αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής που πέρασε.

 

Μετά πήρε το λόγο ο Pedrosa και με χαμόγελο αναφέρθηκε στο πόσο ωραία αισθάνεται με τη νίκη και την παράλληλη ανανέωση του συμβολαίου του με την Honda.

“Ήταν όνειρό μου να είμαι με αυτήν την ομάδα και ελπίζω να πάρω το πρωτάθλημα με αυτήν. Αλλά δεν ξέρω πότε θα τελειώσω την καριέρα μου και με ποιά μοτοσυκλέτα και ομάδα”, απάντησε σε ερώτηση Ιταλού δημοσιογράφου για το αν η ανανέωση σημαίνει ότι θα τελειώσει την καριέρα του στην Honda.

Σε δική μας ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να σπάσει το δικό του ρεκόρ τελικής που είναι τώρα 348 χλμ/ώρα, απάντησε ότι είναι θέμα πολλών παραγόντων, όπως ο αέρας και η ζέστη και αν η ζέστη είναι μεγάλη – όπως προβλέπεται – θεωρεί ότι δύσκολα θα σπαστεί το ρεκόρ.

Από τη μεριά του στο ίδιο ερώτημα ο Valentino Rossi είπε ότι στην τηλεμετρία της μοτοσυκλέτας του είδαν πάνω από 350 χλμ/ώρα στις δοκιμές στο Mugello και απλά περιμένει και την επίσημη μέτρηση της πίστας να το επιβεβαιώσει. “Είναι σπουδαίο συναίσθημα να φτάνεις στην πρώτη στροφή με τόσα πολλά χιλιόμετρα, ξαφνικά ο δρόμος στενεύει”, είπε ο Ιταλός.

“Εκτός από φοβερές αναμνήσεις εδώ, είναι και η πίστα τρομερή, οπότε πρέπει να κάνω σπέσιαλ προσπάθεια για να ευχαριστήσω τους θεατές που δημιουργούν τη φανταστική ατμόσφαιρα. Λόγω τεχνικών κανονισμών, οι μάχες στο MotoGP είναι βαρετές. Πρέπει κάτι να γίνει για να ξαναγυρίσει το θέαμα στους αγώνες”, σχολίασε.

“Την Δευτέρα θα δοκιμάσουμε νέα πράγματα και στον κινητήρα και μερικά στο πλαίσιο. Η Audi έχει πολύ ενθουσιασμό, αλλά θα μιλήσουμε για το μέλλον την επόμενη εβδομάδα”, είπε για το μεγάλο θέμα του τι θα κάνει του χρόνου. Πηγές μας μέσα από την ομάδα της Ducati μας είπαν χαρακτηριστικά: “Αν δεν του παρουσιάσουν ένα σοβαρό πλάνο εξέλιξης, τον χάνουμε τον Valentino!”

Ο 9 φορές νικητής στην συγκεκριμένη πίστα μίλησε και για την επιλογή των ελαστικών, αφού για τον αγώνα αυτό η Bridgestone έφερε ένα έξτρα σκληρό πίσω ελαστικό επιπλέον, ώστε να το χρησιμοποιήσουν όσοι φοβούνται μεγάλη φθορά, λόγω της υπερβολικής ζέστης: “Η πίστα αυτή δεν είναι τόσο απαιτητική στα λάστιχα όσο το Assen. Έτσι μάλλον θα βάλω το κανονικό ελαστικό, που περιμένω ότι θα είναι εντάξει”. Αναφέρθηκε ακόμη και στην επιλογή ομόσταυλου – σε περίπτωση που μείνει στην Ducati: “O Nicky μου είναι πολύ γνωστός και ξέρω το πως δουλεύουμε μαζί, αλλά δεν έχω πρόβλημα και με τον Cal”, είπε, λόγω της φημολογίας ότι ο Crutchlow υπογράφει στην Ducati.

“O Nicky δεν είναι στην καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Απλά περιμένει...”, μας είπε ο άνθρωπός μας από την ομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι η μια θέση πάει στον Βρετανό και ο Αμερικανός θα περιμένει την απόφαση του Ιταλού, για να δει αν θα είναι για 6η χρονιά στην εργοστασιακή ομάδα του Ιταλικού εργοστασίου!

 

Ο Casey Stoner από την πλευρά του είπε: “Είμαι χαρούμενος με το ρυθμό μας και δεν πρέπει να ανησυχούμε για τπους βαθμούς τώρα. Το πρωτάθλημα θα παιχτεί στους δύο τελευταίους αγώνες. Πέρυσι σε αυτήν την πίστα είχα κάνει λάθος με τις πιέσεις των ελαστικών μου και έτσι στο τέλος δεν είχα λάστιχο. Το νέο μπροστινό λάστιχο φέτος δεν δουλεύει, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε τη λύση”. Επίσης απάντησε όπως και ο Pedrosa, ότι δεν ξέρει τίποτε για νέα μοτοσυκλέτα που μπορεί να δοκιμάσουν την δευτέρα.

Ο Andrea Dovizioso με τη σειρά του είπε: “Έρχομαι εδώ στο Grand Prix της πατρίδας μου με μεγάλη αυτοπεποίθηση, σε μια πίστα που ταιριάζει στο οδηγικό μου στυλ. Όμως ακούω ότι σε όλους αρέσει αυτή η πίστα, οπότε θα δούμε τι θα συμβεί. Έχουμε λίγο περιθώριο βελτιώσεων στη μοτοσυκλέτα μου και δουλεύουμε πάνω σε αυτό”.

Επόμενο άρθρο »

Bridgestone: Με ειδική γόμα στο Mugello!

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: H Gresini έβγαλε τα μαύρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα