• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αισθητή η απουσία της Kawasaki από την Sepang
Οι ευκαιρίες της Kawasaki να συμμετάσχει στα φετινά MotoGP, ολοένα και λιγοστεύουν, αφού δεν εμφανίστηκε στις πρώτες επίσημες δοκιμές της Sepang
Νέα 05/02/2009 - 12:52
Από τότε που η Ιαπωνική εταιρία της Kawasaki Heavy Industries ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τα MotoGP (στις 9 Ιανουαρίου), η Dorna σε συνεργασία με τον μάνατζερ της αγωνιστικής ομάδας Michael Bartholemy, βρίσκονταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις για την εύρεση ενός πιθανού σεναρίου: να επιτραπεί στον Bartholemy και στους πρώην εργοστασιακούς αναβάτες της ομάδας να τρέξουν με τα ZX-RR, ως ιδιωτική συμμετοχή για το 2009.

Οι πρόσφατες δοκιμές της Kawasaki στην πίστα του Eastern Creek της Αυστραλίας, συντήρησαν κάποιες ελπίδες πραγματοποίησης του παραπάνω σεναρίου, όμως κάποια αναπάντεχα προβλήματα αξιοπιστίας στις δοκιμές της ομάδας, ανέβαλλαν προσωρινά την άμεση, τελική απόφαση της Kawasaki. Μπορεί η ανακοίνωση του τελικού ναι, ή όχι της Kawasaki να αναμένεται σύντομα, σίγουρα όμως η απουσία των ZX-RR από τις σημερινές δοκιμές της Sepang, υποδηλώνουν σαφέστατα, ότι το ενδιαφέρον της Kawasaki περί του θέματος έχει εξασθενήσει σημαντικά.

Η Kawasaki είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία που δεν έχει πάρει νίκη στην τετράχρονη εποχή των MotoGP από το 2002 και μετά, σημειώνοντας την καλύτερη περσινή εμφάνισή της στην 5η θέση τόσο με τον Hopkins, όσο και με τον Anthony West. Ωστόσο η υπάρχουσα ομάδα, τρέφει υψηλότατες ελπίδες για διάκριση με την βελτιωμένη για το 2009 έκδοση της ZX-RR. Έχοντας μάλιστα αποκτήσει και τον Ιταλό αναβάτη Marco Melandri στο πλευρό του Hopkins, οι ελπίδες είναι αρκετά βάσιμες.

Η Dorna απ’ την πλευρά της προειδοποιεί ευθέως την Kawasaki, ότι αν η πράσινη εταιρία επιθυμεί να απελευθερωθεί από το υπάρχον συμβόλαιο των MotoGP για τα επόμενα δυο χρόνια, τότε οι μοτοσυκλέτες της “πρέπει οπωσδήποτε να τρέξουν” την φετινή σεζόν.
Η ενδεχόμενη απουσία της Kawasaki, θα μειώσει τον αριθμό συμμετοχών της κορυφαίας κατηγορίας στους μόλις 17 αναβάτες!

Επόμενο άρθρο »

“Είναι το χειρότερο high siding της καριέρας μου…”

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστρέφει αλλά δε θα ρισκάρει ο Stoner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα