• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θετικό το τεστ στο Mugello
Ίσως ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση!
Νέα 25/05/2012 - 10:33

Ο καιρός ήταν με το μέρος της Ducati την 3η ημέρα του τεστ και χωρίς την βροχή και την υγρασία των προηγούμενων δύο ημερών οι Valentino Rossi και Nicky Hayden, δούλεψαν σκληρά δοκιμάζοντας διαφορετικές χαρτογραφήσεις στον κινητήρα τους, ηλεκτρονικά και διαφοροποιήσεις στο πλαίσιο, μεταξύ των οποίων και νέο ψαλίδι από αλουμίνιο. 

Ιταλός και Αμερικανός συμπλήρωσαν 76 και 81 γύρους αντίστοιχα, δηλαδή πάνω από τρεις αγώνες ο καθένας.

Το νέο αυτό ψαλίδι που είχε δοκιμάσει την 2η μέρα ο Hayden, το δοκίμασε την 3η μέρα ο Rossi, ώστε να αποφασιστεί το αν θα το χρησιμοποιήσουν από την επόμενη εβδομάδα στην Καταλονία.

Ο Rossi έγραψε στο tweeter: “Καλό τεστ στο Mugello, δοκιμάσαμε κάποια νέα πράγματα. Τώρα πρέπει να περιμένουμε την βαρκελώνη για να καταλάβουμε”, εννοεί για να κατανοήσει η ομάδα αν πράγματι αυτά που δοκιμάστηκαν θα λειτουργήσουν θετικά και σε μια πίστα που θα είναι σε καλή κατάσταση.

Να σημειώσουμε ότι και την 3η μέρα των δοκιμών η πίστα ήταν πολύ αργή, σύμφωνα με τον έμπειρο Troy Bayliss που βρέθηκε εκεί για τις δοκιμές της 1199 και γνωρίζει πολύ καλά την συγκεκριμένη πίστα, καθώς έχει κάνει πάρα πολλές δοκιμές σε αυτή.

 

Το “αδελφό” site Gpone.com κατέγραψε χρόνους ανεπίσημα και ο Rossi “γύρισε” στο 1:48.62, ενώ ο Hayden στο 1:48.84.

Το επόμενο τεστ της Ducati θα γίνει στις 4 Ιουνίου, την επόμενη του αγώνα στην Barcelona και δύο μέρες αργότερα η ομάδα θα βρεθεί στην πίστα της Aragon για να αναπληρώσει το χρόνο που χάθηκε από το τεστ που δεν έγινε στην Πορτογαλία, λόγω του κακού καιρού. Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής φίρμας, ο Filippo Preziosi δήλωσε: “Θα έλεγα ότι ήταν ένα πολύ χρήσιμο τεστ, γιατί καταφέραμε να συλλέξουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε διαφορετικέ ςπεριοχές της μοτοσυκλέτας, για τις οποίες είχαμε προγραμματίσει ένα μεγάλο πρόγραμμα δοκιμών. Δουλέψαμε πάνω σε διαφορετικούς συνδυασμούς των ηλεκτρονικών, του κινητήρα και του πλαισίου, συμπεριλαμβανομένου και ενός ψαλιδιού από αλουμίνιο. Τώρα θέλουμε να πάμε σε άλλες πίστες και αυτό ακριβώς θα κάνουμε στην Barcelona και την Aragon, ώστε να δοκιμάσουμε την εγκυρότητα των λύσεων που βρήκαμε, ώστε να καταλάβουμε το εάν κάναμε ένα αποτελεσματικό μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση”.

Προφανώς ο “πατέρας” της Desmosedici δεν μπορεί πια να είναι σίγουρος για τις βελτιώσεις στην μοτοσυκλέτα, αφού τους τελευταίους 18 μήνες πολλές φορές αυτά που θεωρούσαν θετικά μετά από κάποια τεστ αποδεικνυόταν αναποτελεσματικά στους αγώνες. Έτσι κρατάει μικρό καλάθι, όπως άλλωστε και ο Valentino που φαίνεται φειδωλός στα καλά λόγια για το τεστ.


Ο Alex Briggs, ένας από τους μηχανικούς του Rossi έγραψε χαρακτηριστικά: “Έχω κάνει πολλά τεστ, έχω βρεθεί σε κάποια κακά τεστ και σε κάποια καλά. Αυτό ήταν ένα καλό τεστ!” Και συνέχισε: “Σε τέτοια τεστ δοκιμάζεις πράγματα που αν είναι καλά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα. Δοκιμάζεις ιδέες για να δεις αν πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις πάνω σε αυτές. Επίσης δοκιμάζεις πράγματα που βοηθούν τους σχεδιαστές και τους μηχανολόγους να αποφασίσουν το μονοπάτι για την περαιτέρω εξέλιξη. Νομίζω ότι κάναμε κάποια καλά, ποιοτικά βήματα σε κάθε μας δοκιμή από την Jerez και μετά. Έτσι έγινε και με αυτό το τεστ”, τόνισε ο Αυστραλός μηχανικός.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανταλλαγή δεδομένων με την ομάδα του Hayden και σχολίασε ότι: “Τίποτε δεν είναι ακριβώς ίδιο στις μοτοσυκλέτες. Πάντα υπάρχουν συμβιβασμοί που υποβάλλονται από τα δυνατά και αδύνατα σημεία των οδηγών σου”, αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν μπορείς να είσαι απόλυτος με τις μοτοσυκλέτες του MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

SBK: Με υψηλές προσδοκίες στο Miller

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: Χρησιμοποιώ ακόμη τα παλιά φρένα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα