• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα στατιστικά πριν το Le Mans!
Οι αριθμοί που πρέπει να γνωρίζετε!
Νέα 17/05/2012 - 13:51

Λίγες ώρες έμειναν πριν την έναρξη του 4ου γύρου στο Le Mans και όπως πάντα, παρακάτω παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για να έχετε υπόψη σας πριν τον αγώνα!

 

800 – Το γαλλικό Grand Prix θα είναι το 800στό GP της ιστορίας!

 

100 – Ο Dani Pedrosa ανέβηκε για 100στή φορά στο βάθρο στην Πορτογαλία! Είναι ο έβδομος αναβάτης που φτάνει αυτόν τον αριθμό, μετά τους Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Angel Nieto, Phil Read, Mike Hailwood και Max Biaggi

 

70 – Μετά τις δυο νίκες του και την μια φορά που τερμάτισε δεύτερος, ο Marc Marquez έχει 70 βαθμούς περισσότερους φέτος, σε σύγκριση με πέρυσι που δεν είχε συγκεντρώσει ούτε έναν, στους τρεις πρώτους αγώνες.

 

55 – Την ημέρα των κατατακτηρίων στο Le Mans, θα έχουν περάσει ακριβώς 55 χρόνια από τότε που για πρώτη φορά ένα GP θα κερδηθεί με μέσο όρο ταχύτητας πάνω από τα 200χαω! Ήταν το 1957, όταν ο Libero Liberati με μια Gilera κέρδισε το Γερμανικό GP του Hockenheim.

 

37 – O Cal Crutchlow έχει συγκεντρώσει 37 βαθμούς στους 3 πρώτους αγώνες της χρονιάς. Πρόκειται για το καλύτερο ξεκίνημα Βρετανού αναβάτη στην μεγάλη κατηγορία, από την εποχή που έτρεχε ο Niall Mackenzie (1988)

 

26 – Τα δευτερόλεπτα διαφοράς μεταξύ του Rossi και του Stoner στο Estoril. Είναι η μικρότερη διαφορά που πέτυχε αναβάτης της Ducati από την κορυφή, από το Misano πέρυσι, όταν oRossi τερμάτισε 23 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Lorenzo.

 

25 – Ο Stoner έχει συγκεντρώσει 25 περισσότερους πόντους σε σχέση με πέρυσι, μετά τους τρεις πρώτους αγώνες Πρωταθλήματος.

 

19 – Η νίκη του Marquez στην Πορτογαλία ήταν η 19η της καριέρας του. Μόλις 19 χρονών και ο νεαρός Ισπανός είναι ο 6ος πιο επιτυχημένος αναβάτης της πατρίδας του! Αν καταφέρει και φτάσει τις 20 στην Γαλλία, θα ισοφαρίσει τον Alex Criville. Οι Ισπανοί αναβάτες με περισσότερες από 20 νίκες είναι οι: Angel Nieto (90), Jorge Lorenzo (39), Dani Pedrosa (38) και Jorge Martinez (37).

 

11 – Ένα μικρό στατιστικό στοιχείο που δείχνει το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού της Moto2: οι 11 πρώτοι οδηγοί στην γραμμή της Πορτογαλίας, έχουν όλοι τους κερδίσει αγώνα GP!

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Οι αλλαγές πλαισίου συνεχίζονται

« Προηγούμενο άρθρο

O Checa μιλά για την 1199 Panigale!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA