• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σημαντική η συμμετοχή του Sete Gibernau για την Ducati
Το μεγάλο αφεντικό της Ducati, Claudio Domenicali, πιστεύει ότι ο Sete Giberau θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάκτηση του Παγκόσμιου Τίτλου για το εργοστάσιο της Bologna…
Νέα 28/01/2009 - 10:01
Στοχεύοντας να “πάρει πίσω το αίμα της” και να κερδίσει τον φετινό τίτλο, η Ducati ρίχνει στην μάχη πέντε μοτοσυκλέτες την νέα σεζόν του 2009. Εκτός από τους πλήρως εργοστασιακούς Casey Stoner και Nicky Hayden, αλλά και τους Mika Kallio και Niccolo Canepa της Pramac Racing, η “κόκκινη ομάδα” ενισχύει σημαντικά την δύναμή της και με την συμμετοχή του βετεράνου Ισπανού Sete Gibernau, αναβάτη της Grupo Francisco Hernando, Onde 2000 Ducati, η οποία θα χαίρει επίσης εργοστασιακής υποστήριξης.

Ο ίδιος ο Domenicali υπολογίζει στην εμπειρία του Gibernau - ο οποίος στο παρελθόν έχει κερδίσει εννέα αγώνες στην μεγάλη κατηγορία και έχει καταρρίψει δυο φορές κάποια από τα ρεκόρ του Rossi - πιστεύοντας ότι θα αποδειχθεί ανεκτίμητος στην εξέλιξη του νέουcarbon fibre πλαισίου την GP9 προς την νίκη.

“Έχουμε μια μακρόχρονη και καλή σχέση με τον Sete, έτσι είμαστε πολύ ευτυχείς που επιστρέφει στους αγώνες με δικιά μας μοτοσυκλέτα. Είναι ένας πολύ έμπειρος αναβάτης και η γνώμη του αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για μας. Το γεγονός ότι θα είναι στις τάξεις μιας δορυφορικής ομάδας, δεν σημαίνει κάτι διαφορετικό, γιατί η μοτοσυκλέτα που θα οδηγεί θα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τις εργοστασιακές. Θα παρέχονται εξαρτήματα αλλά και μηχανικοί κατευθείαν από το εργοστάσιο στην ομάδα του, έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να παίρνουμε δεδομένα από κάθε δοκιμή, ή αγώνα”.

“Πιστεύω ότι θα έχουμε σημαντικό πλεονέκτημα, μια και όσο περισσότερους αναβάτες διαθέτεις, τόσα περισσότερα και πιο αξιόπιστα είναι τα δεδομένα που παίρνεις.Βεβαίως απαιτείται μεγάλη προσοχή για να μην έχουμε σύγχυση, αφού πολλές φορές οι απόψεις από αναβάτη σε αναβάτη διίστανται. Για αυτό και την τελική απόφαση σχετικά με την πορεία εξέλιξης που θα ακολουθήσουμε, θα την παίρνει ο Filippo Preziosi”, καταλήγει τις δηλώσεις του ο Domenicali.

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως, να δούμε κατά πόσο θα επηρεάσει η συμμετοχή του Gibernau τα δρώμενα, αλλά και αν μπορεί να φέρει και περαιτέρω εκπλήξεις στον συναγωνισμό και το θέαμα των MotoGP!

Επόμενο άρθρο »

Το New Dink 200i τώρα σε νέα χαμηλότερη τιμή...

« Προηγούμενο άρθρο

Η απόδοση μου στους τελευταίους αγώνες του 2008, αρκεί για να κερδίσω τον Rossi…

Χορηγοί