• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Bridgestone εύχεται συναρπαστικότερες μάχες στα MotoGP
Ανυπομονώντας να πάρει εκκίνηση με την νέα της ιδιότητα, αυτή του επίσημου προμηθευτή ελαστικών από το 2009, η Bridgestone κοιτάει μπροστά...
Νέα 27/01/2009 - 14:49
Η εταιρία ελαστικών της Bridgestone είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει, ότι υπέγραψε το τελικό συμβόλαιο με την Dorna ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών για την κατηγορία MotoGP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM για τρία συνεχόμενα χρόνια, ξεκινώντας από την σεζόν του 2009. Η τελική αυτή συμφωνία, είναι αποτέλεσμα αρκετών διαπραγματεύσεων και προσφορών από το 2008.

Η συμφωνία καλύπτει τις σεζόν του 2009, 2010 και 2011, κατά τις οποίες όλοι οι ανταγωνιστές της κατηγορίας MotoGP, θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο ελαστικά Bridgestone. Αξίζει να θυμηθούμε ότι τους δυο προηγούμενους Παγκόσμιους τίτλους, κατέκτησαν αναβάτες που χρησιμοποιούσαν ελαστικά της εν λόγο εταιρίας. Το 2007 ο Αυστραλός Casey Stoner, ήταν ο πρώτος αναβάτης που κατέκτησε τίτλο με Bridgestone και τον ακολούθησε ο αστέρας της Yamaha Valentino Rossi.

Η γιαπωνέζικη εταιρία ελαστικών ανυπομονεί για την έναρξη του Πρωταθλήματος, η αυλαία του οποίου θα ανοίξει στην πίστα Losail στην Doha του Qatar, με τον φαντασμαγορικό νυχτερινό αγώνα στις 12 Απριλίου.

Ο Διευθυντής του διοικητικού γραφείου της Dorna, Carmelo Ezpeleta δήλωσε:
“Είμαστε υπέρ ευχαριστημένοι που εξασφαλίσαμε την Bridgestone ως αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών για την κορυφαία κατηγορία MotoGP τα επόμενα τρία χρόνια. Η Bridgestone είναι μια εταιρία κολοσσός με φανταστική φήμη, έχοντας συμβάλει σημαντικά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι αυτή η νέα συμφωνία είναι πολύ θετική, καθώς ταυτόχρονα θα μειωθεί το κόστος και θα αυξηθεί ο συναγωνισμός στα MotoGP”.

Ο Διευθυντής της Bridgestone Motorsport, Hiroshi Yasukawa δήλωσε:
“Αποτελώντας τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, σημαίνει μεγάλη τιμή και κύρος για την Bridgestone, έτσι περιμένουμε την έναρξη της σεζόν του 2009 με μεγάλη ανυπομονησία και πολύ καλές προβλέψεις”.

“Στις πολυτάραχες αυτές στιγμές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Bridgestone είναι πανευτυχής που θα συνεργαστεί θετικά με την Dorna ώστε να συνεισφέρει στα MotoGP. Είμαστε αφοσιωμένοι στην υποστήριξη του MotoGP, καθώς το γεγονός ότι επιλεχτήκαμε ως επίσημοι προμηθευτές, δείχνει την πραγματική εκτίμηση και αναγνώριση προς την εταιρία μας. Κάτι που χτίσαμε και κρατάμε από την συνεχόμενη, ενεργή εμπλοκή μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της μοτοσυκλέτας από το 2002. η συμμετοχή μας στα MotoGP, είναι ένα σημαντικά ενδεικτικό στοιχείο της θέσης μας, ως ο πρώτος προμηθευτής ελαστικών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό”.

“Προμηθεύοντας όλους τους συμμετέχοντες της κατηγορίας MotoGP, θα μεταχειριστούμε με αμεροληψία και τιμιότητα όλα τα εργοστάσια, τις ομάδες και τους αναβάτες τους. Έχοντας την ανάλογη εμπειρία από την Formula One – ως αποκλειστικοί προμηθευτές ελαστικών του Πρωταθλήματος τις δυο προηγούμενες σεζόν – θα εφαρμόσουμε εύκολα την ίδια τακτική. Ελπίζουμε ότι ο ενιαίος τύπος ελαστικών της Bridgestone στα MotoGP, θα σημαίνει συναρπαστικότερους αγώνες για τα επόμενα τρία χρόνια”.

Η θητεία της Bridgestone στα MotoGP:
Η εταιρία της Bridgestone γιορτάζει την 8η χρονιά εμπλοκής της στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP της FIM. Κατά την περίοδο αυτή κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα, 35 νίκες, 32 pole positions και 5021 βαθμούς!

Η θητεία της Bridgestone στην Formula One και στην GP2 Series:
Η Bridgestone αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula One της FIA, από το 2008 μέχρι και το 2010. Από την σεζόν του 1997, όπου και ξεκίνησε η συμμετοχή της γιαπωνέζικης εταιρίας στην F1, κατακτήθηκαν στο όνομά της, 9 τίτλοι κατασκευαστών και οδηγών!

Επόμενο άρθρο »

Ο “δικός μας” Schwantz μελαγχολεί για το αγαπημένο του Donington

« Προηγούμενο άρθρο

Η απόδοση μου στους τελευταίους αγώνες του 2008, αρκεί για να κερδίσω τον Rossi…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα