• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Ioda φτιάχνει 4κυλίνδρο κινητήρα!
Πρωτοπορία και σχεδιαστικό θράσος!
Νέα 01/05/2012 - 14:00

Η Jerez έδωσε ένα ιστορικό – όπως το χαρακτήρισαν οι ίδιοι – αποτέλεσμα για την ομάδα του Giampiero Sacchi, την Ioda Racing Team, που πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο MotoGP. Ο οδηγός της ομάδας Danilo Petrucci ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την απόδοση της μοτοσυκλέτας του, την οποία χαρακτήρισε “homemade”, το οποίο αναφέρεται στον σχεδιασμό και κατασκευή του πλαισίου χωροδικτυώματος, του μοναδικού τέτοιας φιλοσοφίας τώρα στα Grand Prix. 

 

Aπό την τεχνική μεριά δεν αναμένεται άμεσα κάποια αναβάθμιση και έτσι η ομάδα με τον πολύ μικρό προϋπολογισμό δεν θα συμμετάσχει στο τεστ που θα γίνει την επόμενη Δευτέρα στο Estoril, αμέσως μετά τον Αγώνα, απλά για να κρατηθούν όσο γίνεται χαμηλότερα τα έξοδα.

Ο άλλος λόγος είναι ότι θέλουν να επικεντρωθούν σε ένα νέο project στα γραφεία τους. Αυτό το σχέδιο γίνεται κάτω από την επίβλεψη του μηχανικού Giovanni Sandi και περιλαμβάνει την συνεχή βελτίωση του κινητήρα των 250cc που χρησιμοποιεί η ομάδα στην Moto3. Μερικά προβλήματα που εμφανίστηκαν στον κινητήρα αυτό στις χειμερινές δοκιμές και τον πρώτο αγώνα του Κατάρ πρέπει να λυθούν και μάλιστα η ιδέα είναι ο μονοκύλινδρος αυτός κινητήρας να αποτελέσει την βάση για ένα 4κύλινδρο 1000cc.

Είναι σίγουρα μια φιλόδοξη ιδέα και θα χρειαστεί χρόνος, προσπάθεια και χρήμα για να υλοποιηθεί, αλλά ο προγραμματισμός της εξέλιξης που έχει κάνει η ομάδα, μπορεί να φέρει το νέο αυτό μοτέρ στις πίστες πριν το τέλος της φετινής σεζόν.

Θεωρούμε θράσος της κίνηση αυτή της μικρής ομάδας, που έχει πολύ μικρό προϋπολογισμό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αγορά των κινητήρων από την Aprilia φέτος πρέπει να κόστισε κάτω από 500 χιλιάδες Ευρώ, οπότε θα πρέπει με ανάλογα χρήματα να επενδύσει στην εξέλιξη αυτού του νέου κινητήρα. Και μετά θα πρέπει να ανταγωνιστεί με τους μεγάλους κατασκευαστές των πολλών εκατομμυρίων. Μπράβο τους που δεν το βάζουν κάτω, παρά την παγκόσμια οικονομική συγκυρία.

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez Paddock Girls

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Lorenzo προειδοποιεί τον Dovizioso!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA