• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χαμόγελα στο γκαράζ της Tech 3
Crutchlow και Dovizioso ανυπομονούν για τον 1ο αγώνα
Νέα 26/03/2012 - 10:28

Εντυπωσιακός ήταν ο Βρετανός Cal Crutchlow, ο οποίος έκανε τον 5ο ταχύτερο χρόνο, ολοκληρώνοντας τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 83 γύρων! Μετά τις προχτεσινές καιρικές συνθήκες, ο Crutchlow κατάφερε να αξιολογήσει τα αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά της Yamaha και τα δυο νέα εμπρός ελαστικά, πετυχαίνοντας χρόνο 1.39.613. Ο πρώην Πρωταθλητής στα Supersport, ήταν και πάλι ο πιο γρήγορος από τους μη εργοστασιακούς αναβάτες και οι χρόνοι του ήταν μόλις 0.1 δευτ πίσω από τον Ben Spies και την εργοστασιακή του Yamaha.

 

Από την πλευρά του, ο Dovizioso εκμεταλλεύτηκε τις καλές καιρικές συνθήκες χτες, ολοκληρώνοντας ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών που τον βοήθησε να προσαρμόσει ακόμα περισσότερο το στυλ του ώστε να ταιριάζει με την Yamaha του. Ο Ιταλός εστίασε περισσότερο στο να βελτιώσει την σταθερότητα κατά την επιτάχυνση, τερματίζοντας στην 7η θέση με χρόνο 1.39.860.

 

Cal Crutchlow: "Είμαι πολύ χαρούμενος που τελείωσα το τεστ στους πρώτους πέντε, γιατί δουλέψαμε πραγματικά σκληρά. Σήμερα χρησιμοποίησα μόνο τρία σετ ελαστικών σε 83 γύρους, όμως ήμουν γρήγορος και σταθερός όλη ημέρα κι αυτό δείχνει ότι τα πάμε καλά τόσο στις μαλακές όσο και στις σκληρές επιλογές. Το διαφορετικό ηλεκτρονικό setup μας βοήθησε στην επιτάχυνση κι έτσι είχαμε μια θετική και παραγωγική ημέρα, μετά την χτεσινή απώλεια λόγω καιρού. Το καλό είναι ότι η μοτοσυκλέτα δουλεύει καλά σε εντελώς διαφορετικές πίστες. Οι δοκιμές στην Μαλαισία ήταν σημαντικές, όμως έπρεπε να έρθουμε και σε μια διαφορετική πίστα, όπως είναι η Jerez, για να κατανοήσουμε εάν η μοτοσυκλέτα έχει καλή βάση για μια μικρότερη πίστα. Η Yamaha έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.... η YZR-M1 δουλεύει πολύ καλά. Το να τερματίσω πίσω από τους Stoner, Lorenzo, Pedrosa και Spies, είναι προφανώς πολύ καλό για την αυτοπεποίθησή μου και τώρα ανυπομονώ να πάω στο Κατάρ και να αγωνιστώ. Είμαι έτοιμος και καλύτερα προετοιμασμένος από πέρυσι".

 

Andrea Dovizioso: "Είμαι πολύ χαρούμενος για όλη την δουλειά που κάναμε σήμερα και θέλω να ευχαριστήσω τους μηχανικούς της Tech 3, διότι εργάστηκαν απίστευτα σκληρά. Μετά τον στομαχόπονο που είχα την πρώτη ημέρα και την βροχή της δεύτερης, πραγματικά ήθελα να ανέβω στην μοτοσυκλέτα να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους και να κατανοήσω τις δυνατότητες της Yamaha, σε μια εντελώς διαφορετική πίστα από αυτή της Sepang. Κάναμε πολύ καλή δουλειά και βελτιώσαμε την σταθερότητά της κατά την έξοδο από τις στροφές και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια αργή πίστα όπως είναι η Jerez. Μπορεί να γλιστρήσεις και να σηκωθεί το εμπρός μέρος (wheelie) κατά την έξοδο, αλλά βελτιωθήκαμε σημαντικά σε αυτόν τον τομέα. Θεωρώ ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα, ωστόσο χρησιμοποίησα το μαλακό πίσω ελαστικό μόνο στα τελευταία 30 λεπτά και αν είχα περισσότερο χρόνο, νομίζω ότι θα είχα μπει στην πρώτη εξάδα. Τώρα ανυπομονώ να βρεθώ στο Κατάρ και να αγωνιστώ με την Yamaha για πρώτη φορά. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε γρήγοροι και ανταγωνιστικοί, όμως οι πρώτοι 4 της κατάταξης είναι ιδιαίτερα δυνατοί. Είναι σταθερά γρήγοροι και δεν θα είναι εύκολο να μείνω κοντά τους. Θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου για να ξεκινήσω την νέα σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

 

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφικό αφιέρωμα Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμος για τον 1ο αγώνα ο Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα