• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez III: Τα χαμόγελα γύρισαν στην Ducati
H διαφορά βήμα-βήμα μικραίνει
Νέα 26/03/2012 - 13:25

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Όταν ο Valentino Rossi σημείωσε τον ταχύτερό του γύρο με 1:39.733, ήταν μια σημαντική στιγμή για το γκαράζ της Ducati!

Είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε ακριβώς εκεί όταν συνέβη αυτό και αμέσως τα χαμόγελα ξαναγύρισαν στα πρόσωπα των μηχανικών και όλων όσων εμπλέκονται στην ομάδα. Ο Valentino φανερά ικανοποιημένος, εξήγησε πρώτα στους μηχανικούς του, μετά στον τεχνικό της Ohlins και τέλος στους δύο ανθρώπους της Bridgestone (φωτ.3), τι ακριβώς γινόταν με την μοτοσυκλέτα και με την βελτιωμένη αίσθηση που είχε.

Είχαν προηγηθεί δύο καταστροφικές μέρες για την Ducati, αφού – όπως μας εξήγησε ο Rossi – την πρώτη μέρα ξεκίνησαν από τις ρυθμίσεις της 2ης Sepang και μέχρι να καταλάβουν ότι ο δρόμος που πήραν είναι λάθος, τέλειωσε η μέρα.

Αυτά που έπρεπε να δοκιμάσουν χθες δεν τα έκαναν, λόγω της βροχής και όλη η δουλειά έπρεπε να γίνει σήμερα. Μάλιστα όταν δοκίμασαν κάποιες βρόχινες ρυθμίσεις η GP12 δεν δούλεψε καθόλου στο βρεγμένο και για τους δύο οδηγούς της ομάδας.

Έτσι σήμερα ξεκίνησαν σιγά-σιγά και κάθε φορά που έμπαιναν στην πίστα είχαν μια μικρή βελτίωση.

 

“Αυτός είναι ο σωστός τρόπος”, είπε ο Rossi, “και όχι να ψάχνουμε το θαύμα”, συμπλήρωσε. “Βρήκαμε κάτι το απόγευμα, που μας έδειξε ότι είμαστε σε σωστό δρόμο”, μας είπε ο Team Manager Vitto Guareschi. “Η ομάδα δούλεψε με καλό πνεύμα, απόλυτα σωστά, δοκιμάσαμε ό,τι έπρεπε και το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί καλό, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις η 6η πλήρης μέρα σε στεγνό, με αυτήν την καινούργια μοτοσυκλέτα”, είπε ο υπεύθυνος του αγωνιστικού μέρους και πρώην δοκιμαστής της Ιταλικής εταιρίας.

“Είμαι ξανά αισιόδοξος”, είπε με την σειρά του ο Vale!

“Πάμε στο Κατάρ με έτοιμες τις ρυθμίσεις και παρά το ότι η διαφορά μας από τους τρεις πρώτους, Stoner, Lorenzo & Pedrosa είναι μεγάλη, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα είμαστε κοντά στους Spies & Crutchlow”, κατέληξε ο Ιταλός σούπερ-σταρ, που κυριολεκτικά αποθεώθηκε στο τέλος της ημέρας από πολλούς Ισπανούς θεατές, που είχαν πληρώσει ειδικό εισητήριο για να μπορούν να βρεθούν μέσα στο paddock!

“Στην έδρα του Jorge και κάνουν έτσι”, είπε Ιταλός συνάδελφος της RAI!

 

Θετική λοιπόν η κατάληξη του τεστ, όπως μας επιβεβαίωσε και ο Nicky Hayden:

“Είναι η καλύτερη και πιο φιλική Ducati που έχω οδηγήσει τα τρία αυτά χρόνια. Ευτυχώς δεν αντιμετωπίζω τόσο πολύ το πρόβλημα της υποστροφής (φωτ. 5 & 6) που ταλαιπωρεί τον Valentino. Έχω και εγώ, αλλά αλλού είναι τα προβλήματά μου (χωρίς να μας πει ποια είναι). Πιστεύω ότι θα το βρούμε και περιμένω με ανυπομονησία το Κατάρ, γιατί δεν είχα την ευκαιρία να βρεθώ μέσα στην πίστα με τις άλλες μοτοσυκλέτες και θέλω να δω πως είναι ο ανταγωνισμός”.

 

Οι οπαδοί της Ducati και του Rossi κρατήστε όμως μικρό καλάθι ή οπλιστείτε με υπομονή, αφού στην αρχή τα αποτελέσματα δεν θα είναι αυτά που μπορεί να περιμένετε.

Οι οπαδοί των Stoner, Pedrosa και Lorenzo μη βιαστείτε να ξεγράψετε την Ιταλική ομάδα. Άλλωστε μεγάλο μέρος του φετινού Πρωταθλήματος θα παιχτεί στην φθορά των ελαστικών και προς το παρόν μόνο από την Μ1 του Jorge έχουμε δεδομένα.

Υπομονή, σε 10 μέρες περίπου θα ξέρουμε...

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Bautista γεμάτος αυτοπεποίθηση!

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό αφιέρωμα Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα