• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Θρίαμβος Pedrosa
O Dani Pedrosa έγινε την Κυριακή ο τέταρτος Ισπανός αναβάτης που νικάει τον αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας της Jerez μετά τους Αlberto Puig, Alex Criville και Sete Gibernau.
Νέα 30/03/2008 - 00:00
  • Δείτε τα επίσημα αποτελέσματα
  • Δείτε τις βαθμολογίες

    O Dani Pedrosa έγινε την Κυριακή ο τέταρτος Ισπανός αναβάτης που νικάει τον αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας της Jerez μετά τους Αlberto Puig (1995), Alex Criville (1997, 1998 & 1999) και Sete Gibernau (2004).

    Ο 22χρονος αναβάτης της Repsol Honda ξεσήκωσε τους χιλιάδες συμπατριώτες του που γέμισαν απ' άκρη σε άκρη την πίστα της Ανδαλουσίας -131.563 άνθρωποι βρέθηκαν την Κυριακή στην πίστα-, παίρνοντας την νίκη σε έναν αγώνα στον οποίο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Με αυτή τη νίκη, ο Pedrosa πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας.

    Δεύτερος ήταν ο Valentino Rossi που δεν κατάφερε να ακολουθήσει το φρενήρη ρυθμό που ανέπτυξε ο Pedrosa στους πρώτους γύρους.

    Πάντως ο Doctor δήλωσε ευχαριστημένος από την εμφάνισή του και το αποτέλεσμα το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό για λόγους ψυχολογίας. Αυτή ήταν η 100η φορά που ο Ιταλός πολυπρωταθλητής ανέβηκε στο βάθρο σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

    Η χαρά του για τη δεύτερη θέση ήταν τόσο μεγάλη που βιάστηκε να πανηγυρίσει έναν γύρο πριν τον τέλος του αγώνα... Ευτυχώς γι' αυτόν ο Jorge Lorenzo που ακολουθούσε στην τρίτη θέση δεν ήταν πολύ κοντά ώστε να εκμεταλλευτεί το λάθος του.

    Τέταρτος ήταν ο Nicky Hayden που με την RC212V του 2008 έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Αν μάλιστα δεν απέφευγε και το λάθος στον 21ο γύρο, ίσως να ανέβαινε και στο πόντιουμ.

    Τρομερή μάχη έγινε για την πέμπτη θέση ανάμεσα στους Capirossi, Dovizioso, Toseland και Hopkins, με τελικό νικητή τον Capirex και μεγάλο χαμένο τον Dovi ο οποίος λίγες στροφές πριν το τέλος βγήκε εκτός πίστας και βρέθηκε από πέμπτος, όγδοος.

    Δύσκολος αγώνας για την Ducati και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Casey Stoner ο οποίος αν και έκανε καλή εκκίνηση (βρέθηκε στην 4η θέση), δεν μπόρεσε να πρωταγωνιστήσει εξαιτίας ενός λάθους που έκανε στον 3ο γύρο όπου είχε έξοδο. Τελικά τερμάτισε στην 11η θέση...

    Θα μπορούσε να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά αν στον 22ο γύρο δεν έβγαινε και πάλι εκτός πίστας στην προσπάθειά του να περάσει τους Νakano - Vermeulen.

    Από τους άτυχους του αγώνα, ο Colin Edwards, ο οποίος εγκατέλειψε έπειτα από πτώση που είχε κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου και ενώ βρισκόταν στην έκτη θέση.

    Επόμενο άρθρο »

    O Schumacher εντυπωσιάζει σε αγώνα μοτοσυκλέτας

    « Προηγούμενο άρθρο

    Jerez: Η απάντηση της Honda

    Χορηγοί